back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

150 πτήσεις της Ryanair ακυρώνονται την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Περίπου 150 πτήσεις της Ryanair ακυρώνονται την Παρασκευή λόγω των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της εταιρίας στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία, πάντως, διαβεβαιώνει ότι το 92% των πτήσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αναφέροντας μάλιστα ότι αρχικά προβλεπόταν να ακυρωθούν 190 πτήσεις, ενώ επισημαίνει ότι οι επιβάτες οι πτήσεις των οποίων ακυρώνονται ειδοποιήθηκαν τρεις ημέρες πριν, στις 25 Σεπτεμβρίου, μέσω αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα για την ακύρωση και τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν.

Πάγιο αίτημα του προσωπικού είναι να μην εργάζονται με ιρλανδικά συμβόλαια, καθώς αυτό τους εμποδίζει να λαμβάνουν παροχές κοινωνικής ασφάλισης στις χώρες διαμονής τους. Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την εταιρία να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας, απάντησε ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβολαίων έχει ήδη ξεκινήσει, τα συνδικάτα όμως αντιτείνουν ότι αυτή αφορά μόνο το μισό προσωπικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα