back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις των συνδικάτων με σειρά κινητοποιήσεων- Η απεργιακή “ατζέντα”

Διαβάστε επίσης

Mορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων, με κυρίαρχο αίτημα την κατάργηση των μνημονίων και των 714 εφαρμοστικών νόμων που τα ακολουθούν (νόμος Κατρούγκαλου, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κ.λπ), με παράλληλη ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αναλυτικότερα, η απεργιακή ατζέντα διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, ως εξής:

Στις 2 Οκτωβριου προχωρούν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωϊ, στην πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», απαιτώντας προσλήψεις και νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αναγνωρίζεται σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και θα καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους οικογενειακούς βοηθούς.

Στις 3 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ παίρνει την σκυτάλη, με απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διεκδικώντας την διατήρηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο.

Στις 4 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση Παναττικής συγκέντρωσης στις 10 το πρωϊ, στην πλατεία Κοτζιά, κατά των παρεμβάσεων στις συντάξεις. Μάλιστα, οι απόμαχοι της εργασίας θα προχωρήσουν σε δύο ακόμα συγκεντρώσεις, στις 13 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονική και στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Επίσης, στις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου της COCA COLA στην Θεσσαλονίκη.

Στις 5 Οκτωβρίου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών με αίτημα την άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές, την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα και την ενίσχυση των δομών της Υγείας.

Την 1η Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν απεργία τα πρωτοβάθμια σωματεία για την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση μισθών.

Στις 8 Νοεμβρίου, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ζητώντας την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και την αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα