back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα Θεοδωράκη προς όλους στο 3ο Συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα στους πολίτες, που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα, να ανακαλύψουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν, απυήθηνε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη χθεσινή συνάντηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Ανοικτό συνέδριο χωρίς στρογγυλέμματα

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τάχθηκε υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με τολμηρές θέσεις χωρίς στρογγυλέμματα και επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του κόμματος. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι, μόνο το 60% των μελών του συνεδρίου θα προέρχεται από τις οργανωμένες δυνάμεις του κόμματος, το 20% να προέρχεται από εκπροσώπους κινήσεων και ομάδων του ευρύτερου χώρου και το υπόλοιπο 20% θα είναι απλοί πολίτες.

Στο επικείμενο συνέδριο θα αποφασιστεί η μετεκλογική στάση και η πολιτική συμμαχιών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ενώ θα εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος αλλά και ο επικεφαλής του.

Μ. Κύρκος: Το ΠΟΤΑΜΙ θα συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον σε μια Βουλή

Ο ευρωβουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Μίλτος Κύρκος εκτίμησε ότι από τις επόμενες Εθνικές και Ευρωπαϊκές εκλογές το ΠΟΤΑΜΙ θα έχει εκπροσώπους «τουλάχιστον σε μια Βουλή».

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Άπλετο Φως» με τον Ηλία Κανέλλη σημείωσε ότι «το ΠΟΤΑΜΙ ήταν και παραμένει το ΠΟΤΑΜΙ ένα πρωσοποπαγές κόμμα που δεν έχει σχέση και με δημοκρατικές διαδικασίες. Όμως, ήταν ένας πλούτος που συγκρότησε αυτό το κόμμα με αυτό τον τρόπο. Ήταην μια συμφωνία των ανθρώπων που ήρθαν στο ΠΟΤΑΜΙ που δεν υπάρχουν όργανα, δεν υπάρχουν δεσμευτικές αποφάσεις αλλά ακριβώς η ένταση των προβλημάτων και ο πλούτος των λύσεων είναι αυτό που σε βοηθά να το ξεπεράσεις αυτό το στοιχείο. Δυστυχώς και πολλούς ανθρώπους απογοητεύσαμε και πληρώνουμε τα επακόλουθα αυτής της επιλογής. Όταν ο Σταύρος κάνει στροφή εύγουν από το πλοίο πολλοί. Αλλά αυτό το στοιχείο, το καθαρό του ΠΟΤΑΜΙΟΥ συνεχίζει να το καθορίζει, παρά τις ενδεχόμενες αστοχίες που στην ουσία εμείς τις πληρώνουμε».

Καταλήγοντας ο κ. Κύρκος σημείωσε: «Μετά το Συνέδριο και εάν οι ευρωεκλογές πέσουν μαζί με τις εθνικές, πιστεύω πως το ΠΟΤΑΜΙ θα συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον σε μία Βουλή, μπορεί και σε δύο».

Σπύρος Μουρελάτος – Νewsroom Αθήνα 9.84

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα