back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Σε πρώτο πλάνο η επιλογή Περιφερειαρχών

Διαβάστε επίσης

Με τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων ( Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστική Γραμματεία ) εγκαινιάζει το Κίνημα Αλλαγής την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου.

Στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι η διεύρυνση της εκλογικής απήχησης του Κινήματος Αλλαγής, εξ ου και η Χαριλάου Τρικούπη θα επιδοθεί τις επόμενες εβδομάδες σε μία πολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση, ώστε να αποκλιμακωθεί η πίεση, που δέχεται ο νέος φορέας, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για την ανακοίνωση των προσώπων, που θα λάβουν το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ για να διεκδικήσουν τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η Φώφη Γεννηματά κωφεύει προς ώρας στις Σειρήνες των δύο μεγάλων κομμάτων για συγκρότηση μετώπου ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα της θα έχει διακριτές υποψηφιότητες σε όλες τις Περιφέρειες, ανεξαρτήτως εάν αυτές θα τύχουν της στήριξης είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ.

Σύμφωνα με κομματικούς παράγοντες, στόχος παραμένει να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα στο παζλ των Περιφερειαρχών έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ήδη, ανακοινώθηκε η στήριξη της Περιφερειακής σύσκεψης Κρήτης στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ κατά το ίδιο μοτίβο θα ακολουθήσουν ο Απόστολος Κατσιφάρας στην Δυτική Ελλάδα, ο Νίκος Τσιλιμήγκας στη Θεσσαλία, ο Γιάννης Σγουρός στην Αττική, η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία, η Κατερίνα Μπατζελή στη Στερεά Ελλάδα.  Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξ αιτίας της εσωκομματικής αναταραχής, που επικρατεί κυρίως στην Κέρκυρα, ενώ κοντά στην οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.

Προχωρημένος φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και ο βαθμός ωρίμανσης των υποψηφιοτήτων και σε επίπεδο Δήμων με αρμόδιους παράγοντες να προιδεάζουν πως έως τις 15 Οκτωβρίου πιθανώς να υπάρχει μία ξεκάθαρη όσο και ολοκληρωμένη εικόνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επικρατέστερος να λάβει το χρίσμα για την κάθοδο του στον Δήμο Αθηναίων φέρεται ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

Εντός των ημερών , εξάλλου, πρόκειται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εξετάζει κατά πληροφορίες σοβαρά την προοπτική του καθόδου στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και στο επίπεδο των εθνικών ψηφοδελτίων. Η αρμόδια επιτροπή ακτινογραφεί προς ώρας την προσφορά υποψηφιοτητών αλλά και τις σχετικές προτάσεις, που υποβάλλονται από τα συλλογικά όργανα.

Στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά μεταδίδουν πως έως τις 30 Οκτωβρίου είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμο το 80% των ψηφοδελτίων ανά Νομό.  Μένει, πάντως, να αποσαφηνιστεί που θα κατέβουν ως υποψήφιοι ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης. Αμφότεροι διατηρούν ως εναλλακτική το λεκανοπέδιο, ενώ ορατή παραμένει η προοπτική του Νομού Αχαίας για τον πρώην πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται πως η Φώφη Γεννηματά θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής στο Νότιο τομέα της Β Αθηνών και ο Ανδρέας Λοβέρδος κατεβαίνει ως υποψήφιος στον Βόρειο τομέα της ίδιας Περιφέρειας.

Σπύρος Μουρελάτος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα