back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

π.ΓΔΜ: Στην τελική ευθεία για την κάλπη

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην π.ΓΜΔ εν όψει του Δημοψηφίσματος το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. ‘Ηδη έχει ξεκινήσει η αποστολή των ψηφοδελτίων τα οποία θα διανεμηθούν στις τοπικές δημοτικές αρχές της χώρας.

Συνολικά στο εκλογικό σώμα είναι εγγεγραμμένοι 1.806.366 ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το δικαίωμά τους σε 3.480 εκλογικά κέντρα σε 80 δήμους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, ασθενείς, ηλικιωμένοι, κρατούμενοι, όπως και οι απόδημοι θα ψηφίσουν το Σάββατο 29/9.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται στο δημοψήφισμα είναι : Είστε υπέρ της ένταξης σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε αποδεχόμενοι την συμφωνία με την Ελλάδα. Οι απαντήσεις είναι “υπέρ” η “κατά”.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει την Κυριακή 7 πμ και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 19:00.

Την εκλογική διαδικασία θα παρακολουθήσουν και εκατοντάδες ξένοι παρατηρητές , διαπιστευμένοι διεθνών φορεών, από πολλές πρεσβείες (ΗΠΑ, Γαλλία Βρετανία, Αλβανία, Τουρκία κλπ) και από την Ε.Ε. Επίσης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Σήμερα μια μεγάλη αντιπροσωπεία απο την π.ΓΔΜ βρίσκεται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των συζητήσεων για την ευρωπαική προοπτική της χώρας. Η αποστολή περιλαμβάνει 40 άτομα από ποικίλους φορείς και σε αυτή μετέχει η υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρξουν 33 αποστολές έως τον προσεχή Ιούλιο προκειμένου να συζητηθεί πλειάδα θεμάτων για τα επι μέρους κεφάλαια της προενταξιακής διαδικασίας.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα