back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε επιφυλακή συνεργεία του Δήμου Αθηναίων για καθαρισμό δρόμων και φρεατίων

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τον χρόνο, ενόψει των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται κυρίως το Σαββατοκύριακο, δίνουν τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τους δρόμους από πεσμένα κλαδιά και δέντρα και κυρίως τα φρεάτια προκειμένου να μην συγκεντρωθούν φερτά υλικά.

Παράλληλα οι υπηρεσίες του δήμου ( Καθαριότητας, Πρασίνου κ.α.), που σχετίζονται με τον καθαρισμό δρόμων,  βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή μέχρι να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Γιώργος Μπρούλιας.

Ο τομέας καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον κ. Μπρούλια, ενημερώνονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και αναλυτικά για τις περιοχές που σύμφωνα με τις προβλεψεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Ειδικά φορτηγάκια του δήμου και προσωπικό του τομέα καθαριότητας βρίσκονται από το πρωί «επι ποδός» σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και καθαρίζουν δρόμους από τα πεσμένα κλαδιά αλλά και τα φρεάτια. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Γ.Μπρούλια, τα συνεργεία του δήμου χρειάστηκε να επέμβουν σε 70 ανάλογες περιπτώσεις μέχρι στις 12 το μεσημέρι.

Πάντως σε γενικές γραμμές η εικόνα σε πολλους κεντρικους δρομους στα φρεάτια του κέντρου είναι αρκετά καλή.

Σε συνοικιακούς δρόμους, όπως για παράδειγμα στην Άνω Κυψέλη, τον περιφερειακό δρόμο του Λυκαβηττού και στο Πολύγωνο, παρατηρούνται μεμονωμένα μικροπροβλήματα κυρίως με πεσμένα φύλλα , κλαδιά και πευκοβελόνες.

Πρόκειται για σημεία που γνωρίζουν καλά τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του τομέα καθαριότητας κ.Γιώργος Ζούνης και ο καθαρισμός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας και των πλημμυρισμένων δρόμων που προκύπτουν μετά από μια έντονη νεροποντή, έχει συγκεκριμένη “ταυτότητα”:  Πρόκειται για την έλλειψη αγωγών ομβρίων υδάτων σε πολλους δρόμους , με αποτέλεμα να σχηματίζονται λίμνες και επικίνδυνες καταστάσεις για οδηγους και περαστικούς.

Η πρόεδρος του 6ου δημοτικού διαμερίσματος κα Ελένη Ζωντήρου, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της Κυψέλης που πλημμυρίζει μετά από μια έντονη βροχόπτωση είναι η έλλειψη δικτύου ομβρίων υδάτων. Κεντρικοί δρόμοι οπως η οδοί Κερκύρας, Καυκάσου κ.α στερούνται δικτύου ομβρίων υδάτων. Το αποτέλεσμα είναι σε έντονη βροχόπτωση να βλέπουμε πλημμυρισμένη την πλατεία Κυψέλης και δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται και σε άλλα κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου, οπως για παράδειγμα τις περιοχές του Πολυγώνου, των Αμπελόκηπων, του Λυκαβηττού κ.α.
Ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος , Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων, μας εξήγησε ότι η έλλειψη δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Ο Δήμος βρίσκεται την τελευταία περίοδο σε συννενόηση με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να γίνει μια συνολική και εμπεριστατωμένη μελέτη για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα