back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θετική εισήγηση στην Ολομέλεια του Aρείου Πάγου για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Διαβάστε επίσης

Μέχρι την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έφθασε η υπόθεση δανειακής σύμβασης σε ελβετικό φράγκο, η δικαστική εξέλιξη της οποίας αφορά χιλιάδες δανειολήπτες.

Ο εισαγγελέας της έδρας Ιωάννης Αγγελής έκανε θετική πρόταση που αν ακολουθήσουν και οι ανώτατοι δικαστές, τότε εκτιμάται πως μπορούν να δικαιωθούν όσοι δανειολήπτες λόγω της ανατίμησης του νομίσματος είδαν το αρχικό τους κεφάλαιο να αυξάνεται, εάν και ίδιοι πλήρωναν κανονικά και για μακρύ χρονικό διάστημα τις δόσεις τους.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο ύστερα από αναίρεση για δάνειο ύψους 243.225 ελβετικών φράγκων (150.000 ευρώ) το οποίο μετά τις αλλαγές στην ισοτιμία μεταξύ ευρώ και φράγκου βρέθηκε ανήλθε σε 239.041 ευρώ.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση του επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες πρέπει να παρέχουν στους δανειολήπτες επαρκή ενημέρωση, ώστε να μπορούν να παίρνουν συνετές αποφάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για δάνεια σε συνάλλαγμα, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος μίας σοβαρής υποτίμησης του εγχώριου έναντι του ξένου νομίσματος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα