back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 2ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο καθώς το Σάββατο 29/9 στις 10.30 το πρωί θα δοθεί από το Μικρολίμανο η εκκίνηση των σκαφών. 

Η γραμμή εκκίνησης θα στηθεί στον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το νησάκι Κουμουνδούρου. Σε αυτή τη γραμμή θα βρεθούν σκάφη από 22 κατηγορίες dinghy και ιστιοπλόοι από 8 έως 80+ ετών.

«Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό φεστιβάλ, μία γιορτή του αθλήματος μας. Θα αγωνιστούν ιστιοπλόοι όλων των ηλικιών. Σε αυτή τη διοργάνωση θα τρέξουν μαζί και αθλητές και σκάφη Παραολυμπιακών αγώνων, κάτι που, ουσιαστικά, γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε τέτοιου είδους event», δήλωσε ο Γεράσιμος Ωρολογάς, πρόεδρος της Αγωνιστικής Επιτροπής και προπονητής των Ολυμπιονικών Μάντη – Καγιαλή.

Σε όλη τη διάρκεια του event, οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής θα βρίσκονται σε στεριά και θάλασσα προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στα νέα παιδιά του αθλήματος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζεται  αυτή η διοργάνωση και γίνεται θεσμός. Τα σκάφη που θα πάρουν μέρος θα είναι περισσότερα από την πρώτη φορά και νικητής θα βγει το άθλημα. Είμαι αισιόδοξος για τον καιρό και θα παρακολουθήσουμε μία γιορτή της ιστιοπλοΐας μας», υπογράμμισε ο Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής πρόσθεσε: «Οι κερδισμένοι του «Sailing Marathon» θα είναι οι μικροί ιστιοπλόοι. Θα μπορέσουν να αγωνιστούν απέναντι στα ινδάλματά τους. Το κέρδος για τη νέα γενιά θα είναι τεράστιο».

Τι είναι το Sailing Marathon

Ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας “Sailing Marathon” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για την υλοποίηση της ιδέας της ομάδας του “Sailing Marathon”, η οποία είχε ως καινοτομία, την κοινή εκκίνηση όλων των σκαφών τύπου dinghy, Ολυμπιακών κατηγοριών και μη και την κάλυψη απόστασης 12 ναυτικών μιλίων, σε μία ιστιοδρομία.Διοργανωτής Όμιλος του 1ου Sailing Marathon ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς (ΙΟΠ).

Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων αθλητών ήταν εντυπωσιακή καθώς 165 σκάφη με 300 και πλέον ιστιοπλόους όλων των ηλικιών και διακρίσεων, έδωσαν το παρόν προσφέροντας μοναδικές εικόνες και έντονες στιγμές.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα ποικίλων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ παράλληλα το αθλητικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται από πολυάριθμες δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Όλοι μαζί σε μία εκκίνηση. Το μέλλον της ιστιοπλοΐας, το παρόν και το παρελθόν, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, συναγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον, μόνο στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο».

Παπαδοπούλου- Μούγιος: Το πρώτο μικτό ελληνικό πλήρωμα 470 στο Sailing Marathon

Για πρώτη φορά σε ελληνική ιστιοπλοϊκή διοργάνωση θα πάρει μέρος μικτό πλήρωμα στα 470. Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος προωθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το μικτό πλήρωμα σε παρόμοια  κατηγορία και δύο Ολυμπιονίκες μας, η Σοφία Παπαδοπούλου (χάλκινο μετάλλιο στα Yngling το 2008) και ο Δημήτρης Μούγιος (ασημένιο μετάλλιο στην κωπηλασία το 2008), αποφάσισαν να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση και να μετέχουν στο Sailing Marathon.

«Πολύ ωραίο σκάφος. Δεν είχα ξαναμπεί σε κάτι παρόμοιο, με απαιτήσεις αγωνιστικές. Με τη Σοφία ταιριάξαμε από την αρχή. Είναι πολύ ήρεμη και εξηγεί τα πάντα με πολύ ωραίο και κατανοητό τρόπο. Με βοηθάει πολύ. Το «Sailing Marathon» ήταν ο πρώτος μου ιστιοπλοϊκός αγώνας  και, μάλιστα, το 2016, το πλήρωμα όπου ήμουν μέλος κατέκτησε το τρόπαιο. Θα προσπαθήσουμε με τη Σοφία να κάνουμε το ίδιο», δήλωσε ο παλαιός πρωταθλητής της κωπηλασίας και νυν ιστιοπλόος.

Η Σοφία Παπαδοπούλου ξεκίνησε από τα όπτιμιστ, συνέχισε στα 420, όπου αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια κόσμου, μετά ασχολήθηκε με τα 470 με διεθνείς επιτυχίες και, στη συνέχεια, άλλαξε κατηγορία και στα Yngling, μαζί με τις Σοφία Μπεκατώρου και Βιργινία Κραβαριώτη, κατέκτησαν το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο το 2008, ενώ είχαν αναδειχθεί και τριταθλήτριες Ευρώπης. Η κατηγορία, όμως, των 470 αποτελεί μεγάλη αγάπη για την Ολυμπιονίκη μας.

«Από την ημέρα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της για μικτό πλήρωμα ήθελα να δοκιμάσω να δω πως είναι η αίσθηση και η συνεργασία με έναν άνδρα σε ένα τέτοιου τύπου σκάφος. Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» μας δίνει την ευκαιρία και, ακόμα κι αν πρόκειται για έναν αγώνα – γιορτή, αποτελεί πρόκληση η συμμετοχή μας. Ο Δημήτρης είναι εύστροφος και μαθαίνει εύκολα. Τον έχει βοηθήσει πολύ η ανοικτή θάλασσα. Μη ξεχνάμε ότι στην κωπηλασία υπήρξε σπουδαίος αθλητής και για εμένα αποτελεί δέλεαρ να τον κάνω να νιώσει άνετα στο δικό μου τερέν. Το «Sailing Marathon» βοηθάει στην προβολή και την ανάδειξη του αθλήματος μας», υπογράμμισε η πρωταθλήτριά μας.

Πολλές οι καινοτομίες στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» θα έχει και πολλές καινοτομίες. Για πρώτη φορά σε διοργάνωση dinghy θα επιτρέπεται η χρήση των κινητών για live story, ώστε οι μετέχοντες να μπορέσουν να μοιραστούν με τους φίλους τους τις στιγμές που θα ζήσουν στα νερά του Σαρωνικού.

Την παραμονή και την επόμενη ημέρα του αγωνιστικού event θα πραγματοποιηθούν προπονητικά camp, στα οποία καταξιωμένοι ιστιοπλόοι θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στη νέα γενιά. H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα