back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έλαμψε ο Γκιγιέρμε, αποθεώθηκε ο Τουρέ

Διαβάστε επίσης

Με γκολ του Μάνου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του και στο Κύπελλο Ελλάδας σε ένα  παιχνίδι που ξεχώρισε ο Γκιγιέρμε και επανεμφανίστηκε ο Γιάγια Τουρέ.

Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο της αναμέτρησης ήταν τα πολλά νέα πρόσωπα στην 11αδα του Ολυμπιακού και η πρώτη παρουσία των Σα, Γκιγιέρμε, Ναουέλ και Τουρέ. Στο 1-0 επί του Λεβαδειακού για το Κύπελλο Ελλάδας, συστήθηκαν στο κοινό της ομάδας που λόγω καιρικών συνθηκών δεν ήταν πολύ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο Μάνος έβαλε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα σε ένα παιχνίδι που το είχε επισκιάσει το ντεμπούτο του Τουρέ. Αυτός που έκανε τη διαφορά, όμως στο ματς με τους Βοιωτούς ήταν ο Γκιγιέρμε. Ένας εξαιρετικός χαφ με τρομερή ποιότητα που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Έκοβε, δημιουργούσε, είχε τελειώματα και έδειξε ότι έχει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο μέρος όλο το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού περνούσε από τα πόδια του Τουρέ. Αυτόν έψαχναν οι συμπαίκτες του για να φτιάξει κάτι στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Γκιγιέρμε ήταν αυτός που είχε αναλάβει να προωθεί τη μπάλα από την άμυνα και το έκανε αρκετά καλά. Στο 21′ ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία με τον Ανδρούτσο να κάνει το σουτ τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει στον Τουρέ, ο οποίος έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκει στον Λεβαδειακό και σημειώθηκε στο 32′ με τον Μάνγκα να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα. Στο 38′ οι Βοιωτοί απείλησαν και πάλι με τον Ιωαννίδη να κάνει το σουτ τον Σα να αποκρούει, τον Γιακουμάκη να κάνει νέο σουτ και τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να βγάζει σε κόρνερ.

Καθάρισε ο Μάνος

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ. Στο 51′ είχαν την ευκαιρία σε σουτ του Μασούρα το οποίο μπλόκαρε ο Μπάγιτς, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, βγάζοντας στο 58′ τον Τουρέ και τον Ανδρούτσο για να βάλει τον Νάτχο και τον Χασάν. Από εκείνο το σημείο και μετά με τον Γκιγιέρμε ήταν αυτός που πήρε περισσότερες φορές τη μπάλα στα πόδια του. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε στο γήπεδο την κλάση του και άπλωσε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Το γκολ για την ομάδα του Πειραιά ήρθε στο 68′ με τον Μασούρα να κάνει τη σέντρα, τον Μάνο να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στο 78′ ο Γκιγιέρμε πέρασε φανταστική κάθετη πάσα για τον Κούτρη, αυτός γύρισε στο ύψος της περιοχής για τον Χασάν, αλλά το πλασέ του κόντραρε και δεν βρήκε δίχτυα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 89′ όταν ο Γκιγιέρμε έκανε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μασούρας, Σισέ, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος (58′ Χασάν), Βρουσάι, Τουρέ (58′ Νάτχο), Ναουέλ (83′ Πάρντο), Μάνος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (68′ Νάνγκις), Καραχάλιος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Μανγκά (46′ Νίκας), Ιωαννίδης (56′ Όμο).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα