back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ν.Δ ζητά εκλογές πριν από τις συνταγματικές αλλαγές στην π.ΓΔΜ – Δριμύ κατηγορώ για το προσφυγικό

Διαβάστε επίσης

Μηνύματα για την συμφωνία των Πρεσπών και για το μεταναστευτικό περιελάμβανε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στους τομεάρχες της ΝΔ, την Πέμπτη το μεσημέρι.

Την ώρα που τα βλέμματα στρέφονται προς το δημοψήφισμα της Κυριακής και αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα μίας ενδεχόμενης επικράτησης του “ναι”, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άφησε σαφώς να διαφανεί στη διάρκεια της συνεδρίασης η θέση ότι οι εκλογές-που το κόμμα του θεωρεί αναγκαίες- πρέπει να γίνουν πριν από τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.
«Είναι ξεκάθαρο ότι από την υπογραφή της συμφωνίας δημιουργούνται τετελεσμένα που όσο περνά ο καιρός είναι πιο δύσκολο να ανατραπούν και ζητάμε εκλογές πριν από τη δημιουργία τετελεσμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα έσπευσε να καταστήσει σαφές πως για τη ΝΔ το ενδεχόμενο νέας πρότασης δυσπιστίας μετά τις 17 Δεκεμβρίου, βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

“Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που έχει η ΝΔ θα τα αξιοποιήσει. Είναι καθοριστικής σημασίας να μην δημιουργηθούν άλλα τετελεσμένα που θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να ανατραπούν”, τονίζουν στην Πειραιώς.

Σε κάθε περίπτωση στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν πως εάν ο Π. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, πολιτικά δεν θα μπορεί αυτή να παραμένει και θα πρέπει ο πρωθυπουργός να αναζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Γαλάζιες πηγές υπενθύμιζαν μάλιστα χθες δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στις 20 Ιουνίου, πως εάν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν τη συμφωνία “και θα ζητήσουμε και θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης”

Ο πρόεδρος της ΝΔ- που υποστήριξε ότι οι κύριοι Τσίπρα-Καμμένος συζητούν ” όχι την εξέλιξη του εθνικού θέματος, αλλά το πώς θα βρουν μια φόρμουλα να παραμείνουν και οι δύο λίγο ακόμη στην εξουσία»- έριξε πάντως το… γάντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «μετά το δημοψήφισμα πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για τον κ. Καμμένο».

“Δεν μπορεί άλλο να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε γιατί το τελευταίο του επιχείρημα για να μην ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ τον Ιούνιο ήταν ότι ο Σκοπιανοί θα απέρριπταν τάχα τη συμφωνία. Μετά την Κυριακή τι θα έχει να πει και πώς θα αιτιολογήσει”, σχολίαζαν πηγές της Πειραιώς.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως η ΝΔ” θα ψάξει και θα μάθει πού πήγε και το τελευταίο ευρώ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες”

“Είναι θέμα και ηθικής τάξεως να μάθουν οι πολίτες που κατέληξαν αυτά τα χρήματα από την δήθεν ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση που κατέστησε τους πρόσφυγες αιχμαλώτους, επειδή διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν και πίστευαν ότι η λύση στο πρόβλημα είναι να αφήσουν τους μετανάστες να «λιάζονται» μέχρι να βρουν τον τρόπο να «εξαφανιστούν”, σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εκθέτει τη χώρα διεθνώς”, επιμένουν στην Πειραιώς επικαλούμενοι δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για τις διαδικασίες στην διαχείριση των κονδυλίων που δόθηκαν για το προσφυγικό.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα