back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Η ψηφοφορία για τον διορισμό Κάβανο διεξάγεται σήμερα σε φορτισμένο κλίμα

Διαβάστε επίσης

‘Eχοντας ακούσει την δραματική κατάθεση της Κρίστι Μπλάσεϊ Φορντ εναντίον του Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική επίθεση, οι Ρεπουμπλικανοί πιέζουν για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας  για την επικύρωση του διορισμού του σήμερα.

 

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας θα ψηφίσει για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σήμερα (Παρασκευή) κι ενώ δεν θα έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την κατάθεση του ίδιου, αλλά και της Κριστίν Μπλάζι Φορντ, ενώπιόν της.

Η χθεσινή ακρόαση διήρκησε 9 ώρες δημιουργώντας ένα αρκετά αρνητικό κλίμα για την υποψηφιότητα Κάβανο, με τους Ρεπουμπλικανούς να μην ξέρουν σίγουρα αν θα συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους.

Οι καταθέσεις θα δοθούν σχετικά με την καταγγελία της Φορντ για σεξουαλική επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε από την Κάβανο, πριν από 30 και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της επιτροπής, η ψηφοφορία των μελών της θα πρέπει να διεξαχθεί πριν από την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Γερουσίας και ειδικότερα τρεις ημέρες πριν. Ωστόσο, η ίδια επιτροπή δήλωσε ότι η ψηφοφορία αυτή θα πραγματοποιηθεί “μόνο αν η πλειοψηφία των μελών της” είναι έτοιμη να ψηφίσει την Παρασκευή, σύμφωνα με το “Politico”.
Στην σύνθεση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, συμμετέχουν 21 γερουσιαστές.

Ο Μπρετ Κάβανο αρνήθηκε χτες τις κατηγορίες και υποσχέθηκε πως δε θα παραιτηθεί και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως καταστρέφουν τον ίδιο και την οικογένειά του με τη στρατηγική σπίλωσης του ονόματός του.

Νωρίτερα η Φορτ δήλωσε πως η επίθεση του Κάβανο της άλλαξε δραματικά τη ζωή, ενώ προς υπεράσπιση του υποψηφίου του, ο πρόεδρος Τραμπ τον αποκάλεσε έντιμο και ζήτησε την ψήφο υπέρ του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα