14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κυβέρνηση: Συντάξεις και αντίμετρα εκτός προϋπολογισμού, εντός οι εξαγγελίες της ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Οι περικοπές στις συντάξεις και τα αντίμετρα δεν περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ αντίθετα  θα εγγράφονται όλα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην 83η ΔΕΘ, διευκρίνισε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η ίδια πηγή διαβεβαίωσε για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, ο οποίος θα επιτρέψει την υλοποίηση των μέτρων της ΔΕΘ, αλλά και την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

«Για μένα το κρίσιμο δεν είναι το σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά η διεργασία που θα γίνει στην Κομισιόν, οι απαντήσεις που θα λάβουμε και η οριστική απόφαση για την κατάθεση του κανονικού σχεδίου του προϋπολογισμού, η οποία αναμένεται στο β’ 10ήμερο του Νοεμβρίου» έσπευσε να προσθέσει, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Το προσχέδιο, πάντως, αναμένεται να κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου στα αρμόδια όργανα της Κομισιόν, τα οποία θα εκφράσουν «παρατηρήσεις, σκέψεις, διορθώσεις».

Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε ότι αυτή που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό είναι η ελληνική κυβέρνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα