back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ντάισελμπλουμ: Δεν σκοπεύω να επιστρέψω στην πολιτική

Διαβάστε επίσης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική ως μέλος της προοδευτικής πλατφόρμας που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών την Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου), ο Ολλανδός αξιωματούχος δήλωσε στη EURACTIV τον τρόπο με τον οποίο ο Γάλλος ηγέτης τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να ξεκινήσει το En Marche! το 2016.«Τον ρώτησα: Μπορούν να ενταχθούν και άτομα που δεν προέρχονται από τη Γαλλία; Και μου απάντησε: «Φυσικά, δες στην ιστοσελίδα».
Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον πρόεδρο Μακρόν. Ωστόσο, μόλις το κίνημα μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι δεν έγινε μέλος.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά φιλοευρωπαίους και προοδευτικούς πολιτικούς, για να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα του.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο ίδιος και το ισπανικό κόμμα Ciudadanos με επικεφαλής τον Albert Rivera, ενώθηκαν και ίδρυσαν μια πλατφόρμα για την προσέλκυση παρόμοιων πολιτικών κινημάτων στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.

Εντούτοις, ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία κάτω από μια νέα ομπρέλα. «Ίσως στην επόμενη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, επέκρινε την υπερπροστασία που προσφέρουν οι πολιτικοί στις προβληματικές τράπεζες και υπερασπίστηκε αμφιλεγόμενες ιδέες, όπως ένας μηχανισμός αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους.

Στην διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του Eurogroup, υπογράμμισε ότι οι χώρες του Νότου είχαν δαπανήσει όλα τα χρήματά τους «σε ποτά και γυναίκες» κατά τη διάρκεια της κρίσης και στη συνέχεια ζήτησαν βοήθεια.

Στο μεταξύ, πηγές προσκείμενες στην πλατφόρμα του προέδρου Μακρόν δήλωσαν ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Τέλος, ο ηγέτης της ALDE στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γκι Φερχόφστατ, εξέφρασε την επιθυμία του να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Γάλλο πρόεδρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα