back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη το 36ο «Σπάρταθλον» με κακές καιρικές συνθήκες

Διαβάστε επίσης

Δόθηκε η εκκίνηση το πρωί στο 36ο Σπάρταθλον το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού και την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων.

Λόγω κάποιων τραυματισμών, από τους 400 αθλητές και αθλήτριες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ξεκίνησαν την υπερπροσπάθεια τους από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης 387 από 51 χώρες, εκ των οποίων οι 61 Έλληνες, 57 άνδρες και 4 γυναίκες.

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθειά της μπροστά στον περσικό κίνδυνο.

Η διαδρομή είναι 246 χλμ. και οι δρομείς θα πρέπει να τερματίσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα μέσα στις επόμενες 36 ωρες. Οι αθλητές θα περάσουν από ιστορικά σημεία, όπως Ελευσίνα, Αρχαία Κόρινθο, Νεμέα και Τεγέα, και εκτός από την μεγάλη απόσταση θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καιρικές συνθήκες, κυρίως στην ανάβαση στα βουνά στην Αρκαδία, πριν φτάσουν στη Σπάρτη για τον τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Ο καιρός εχθρός των αθλητών

Φέτος οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους αθλητές, αφού αναμένονται βροχές και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες, ο αγώνας θα είναι απρόβλεπτος και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από κάθε άλλη χρονιά. Το δελτίο καιρού προβλέπει καταιγίδα το πρωί του Σαββάτου στη Σπάρτη, με 23 βαθμούς Κελσίου, υγρασία 93% και 5 μποφόρ άνεμο, αλλά και προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αθλητές λοιπόν εκτός από την πολύ καλή σωματική προετοιμασία, πρέπει να έχουν και τεράστιες ψυχολογικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα που για πολλούς αποτελεί όνειρο ζωής.

Στο παρακάτω ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης του Σπάρταθλον από παλαιότερο αγώνα, ταξιδέψτε στη διαδρομή του και δείτε τη συγκίνηση, την ικανοποίηση και την ευτυχία των αγωνιζόμενων την ώρα που τερματίζουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Μπείτε στο ρυθμό του αγώνα των υπεραθλητών

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα