back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ημέρες Μοτοσυκλέτας» στον Κεραμεικό

Διαβάστε επίσης

Οι λάτρεις της μοτοσυκλέτας, αυτό το Σαββατοκύριακο, δίνουν ραντεβού στο Γκάζι. Η ευφάνταστη εκδήλωση μοτοσυκλέτας «Ημέρες Μοτοσυκλέτας» υποδέχεται το κοινό στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

«Ημέρες Μοτοσυκλέτας»

Εκθέσεις με κλασικές, custom, ιστορικές μοτοσυκλέτες, αξεσουάρ, live μουσικές παραστάσεις, καντίνες με ποιοτικό street food, καλλιτέχνες tattoo αλλά και οι άνθρωποι του κλασικού κουρείου Barber Rules για κούρεμα και ξύρισμα, συνθέτουν το σκηνικό της εκδήλωσης.

meres_motosikletas
«Οι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας» διοργανώνονται για δεύτερη φορά» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Κυριάκος Μακρυαλέας από τους διοργανωτές του event. «Ουσιαστικά πρόκειται για μια γιορτή της μοτοσυκλέτας. Η εκδήλωση είναι διαδραστική. Ο επισκέπτης έχει πολλά να δει και πολλά να κάνει. Κάθε μέρα θα γίνονται ροκ συναυλίες. Θα υπάρχουν φλιπεράκια, ποδοσφαιράκια και οι ωραιότερες μοτοσυκλέτες που μπορεί κάποιος να δει. Συνολικά συμμετέχουν περισσότερες από 300 μοτοσυκλέτες».

«Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας», συνεχίζει ο κ. Μακρυαλέας, «θα παρουσιάσει μία ενότητα με σπάνια κλασικά μοντέλα της «Βρετανικής σχολής μοτοσυκλέτας». Η Λέσχη Φίλων Ιαπωνικής Μοτοσυκλέτας θα κάνει ένα αφιέρωμα στη Honda και στα θρυλικά CB. Tο caferacer.gr θα παρουσιάσει 40 μοναδικές custom μοτοσυκλέτες, με τις περισσότερες να εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κοινό ενώ θα υπάρχουν πολλά σύγχρονα μοντέλα».

Distinguished Gentleman’s Ride για καλό σκοπό

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και άλλο ένα εξίσου σημαντικό δρώμενο, το Distinguished Gentleman’s Ride.

meres_motosikletas

Ο διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 στο Sydney της Αυστραλίας, από τον Mark Hawwa ο οποίος συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες, από 61 διαφορετικές πόλεις σε μια μοτοσυκλετική παρέλαση.
Τότε ο σκοπός ήταν οι αναβάτες να παρελάσουν ντυμένοι στη «πένα» ώστε να καταρρίψουν το στερεότυπο που υπήρχε, πως όσοι κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτα δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις και έκτοτε διοργανώνεται την ίδια μέρα παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας πλήθος αναβατών, ενώ η φύση της παρέλασης έχει πλέον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το 2017, σε περισσότερες από 100 χώρες και 600 πόλεις αναβάτες έδωσαν το παρών με μοτοπορείες για ένα καλό σκοπό.Φέτος το Distinguished Gentleman’s Ride θα παρελάσει με σκοπό να μαζευτούν έξι εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

«Πέρσι έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο του προστάτη στην Ελλάδα 1300 άνδρες. Kάποιοι από τους οποίους θα είχαν σωθεί αν είχαν κάνει τη ειδική προληπτική εξέταση» επισημαίνει ο κ. Μακρυαλέας.

Η διαδρομή της μοτο-παρέλασης στην Αθήνα

Εαν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί κανονικά η προγραμματισμένη “μότο-παρέλαση” στην Αθήνα.

Την Κυριακή 30/9 στις 18.00 να ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Ερμού πορεία με χιλιάδες αναβάτες, που θα διασχίσει το κέντρο της Αθήνας και θα καταλήξει με μεγάλη συναυλία στο χώρο του Αμαξοστασίου με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο.
Παράλληλα διοργανώνονται μοτο παρελάσεις σε 8 πόλεις στην Ελλάδα: Αρχαία Ολυμπία – Αθήνα – Ηράκλειο – Πάτρα – Σάμος – Σαντορίνη – Θεσσαλονίκη – Βόλος.

meres_motosikletas

Info

Ώρες Λειτουργίας
Παρασκευή: 16:00-22:00
Σάββατο: 11:00-23:00
Κυριακή: 11:00-23:00

Εισιτήρια
Ημερήσιο εισιτήριο: €4
3ήμερο εισιτήριο (ονομαστικό): €5
Παιδιά έως 15 ετών εισέρχονται ΔΩΡΕΑΝ
Γυναίκες με δίπλωμα δικύκλου ΔΩΡΕΑΝ

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα