Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, το καλύτερο ξεκίνημά του μετά από 8 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός δεν… πτοήθηκε ούτε από τον «Ζορμπά», ούτε από το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να κάνει την ανατροπή κερδίζοντας με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Στο 23΄ο Κριζμάν εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση των Διούδη και Κολοβέτσιου δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Παναθηναϊκός με κεφαλιά- ψαράκι του Χατζηγιοβάννη ισοφάρισε στο 44΄.

Η ομάδα του Δώνη ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή της στην άμυνα του ΠΑΣ και στο 59’ ο Φεντερίκο Μακέντα άνοιξε λογαριασμό στην επίθεση του «τριφυλλιού» δίνοντας το προβάδισμα με 2-1.

Στην υπόλοιπη διάρκεια οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, κέρδισαν χώρο, έφτασαν στην περιοχή του Διούδη, αλλά δεν είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Κουλιμπαλί, Χατζηγιοβάννης και Κουρμπέλης ήταν οι κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό, ενώ για τον ΠΑΣ προσπάθησαν οι Κριζμάν και Νικολιάς.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Σπύρος Λούης
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Σκόρερ: – 43΄Χατζηγιοβάνης, 59΄ Μακέντα- 23΄ Κρίζμαν
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Kάρτες: Κουρμπέλης – Κρίζμαν

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Μακέντα (77` Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (74` Καμπετσής), Μπουζούκης (65` Στάικος), Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Νικόλιας, Μπατίστ (58` Αθανασιάδης), Μιχαήλ, Λιλα, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Σκόνδρας (70` Κούζικ), Κρίζμαν, Βιντάλ (77` Μυστακίδης).