back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντιμιτρόφ: «Σήμερα είναι η μέρα που θα μιλήσει ο λαός και ο λαός μιλάει μόνο όταν ψηφίζει»

Διαβάστε επίσης

«Σήμερα είναι η μέρα που θα μιλήσει ο λαός και ο λαός μιλάει μόνο όταν ψηφίζει» τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ στέλνοντας για ακόμα μια φορά μήνυμα προς τους συμπολίτες του να ψηφίσουν σήμερα καθώς το «κλειδί» για τη σημερινή ψηφοφορία είναι η συμμετοχή.

«Ελπίζω πως σήμερα θα είναι μια ήρεμη, δημοκρατική διαδικασία και ο λαός θα κάνει την επιλογή για τη χώρα στο δρόμο προς την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ και προς τη συμφιλίωση με τους γείτονες της περιοχής» προσέθεσε ο Ντιμιτρόφ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
«Είναι άλλωστε μια μεγάλη μέρα για τη «Μακεδονία», μια μεγάλη μέρα για τη φιλία μας με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα και τους άλλους γείτονες» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ενώ ερωτηθείς για το ποσοστό συμμετοχής σημείωσε ότι ελπίζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της χώρας του θα αποφασίσει να βάλει τέλος σε ένα παλαιό κεφάλαιο και να αποφασίσει να ανοίξει ένα νέο, αυτό της συμφιλίωσης και της ένωσης.
Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κ Τσίπρας θα μπορέσει να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα ο κ Ντιμιτρόφ σχολίασε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «αποτελεί έναν ιστορικό συμβιβασμό. Δεν είναι εύκολος εδώ, δεν είναι εύκολος ούτε για τους Έλληνες φίλους μας. Η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο, επομένως ας εκπληρώσουμε τα πρώτα αυτά βήματα».
Ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός από την κυβέρνηση Ζάεφ για πρόωρες εκλογές, με όποιο αποτέλεσμα προκύψει από το σημερινο δημοψήφισμα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είπε πως «ελπίζω ο λαός μας να μιλήσει δυνατά και να αποφασίσει να προχωρήσει στο δρόμο προς την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τη συμφιλίωση στα Βαλκάνια».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα