back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιστιόρλας: «Τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά – Το Ελληνικό μπορεί να εκκινήσει και αύριο

Διαβάστε επίσης

Τεράστο έργο επιτελέστηκε στα τρία χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι σήμερα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως «παρά τις αντίθετες προβλέψεις όλων, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, να επιτύχει συμφωνία για το χρέος, να γυρίσει τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να διαμορφώσει μια εντελώς νέα εικόνα για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της».

«Παράλληλα, δρομολόγησε σε όλα τα επίπεδα ένα σύνολο αλλαγών που έχουν στόχο την επίλυση εκκρεμοτήτων δεκαετιών και προοδευτικά θέτει τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικής οικονομίας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, «προφανώς όλο αυτό δεν είναι εύκολο και προσκρούει πάνω στις δομές που επί χρόνια έχτιζαν αυτοί που σήμερα κόπτονται για τους ρυθμούς ανάπτυξης και τις επενδύσεις. Όμως τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά και τα αποτελέσματα διαμορφώνονται σε μια εικόνα πολύ πιο θετική από αυτήν που προσπαθεί να παρουσιάσει η αντιπολίτευση».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης ανέφερε ότι σε όλους σχεδόν τους τομείς βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα. Στον τουρισμό, στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στις μεταφορές, στις υποδομές της χώρας».

Μεγάλα έργα

«Μεγάλα έργα γίνονται και προφανώς πρέπει να γίνουν κι άλλα. Όμως το μέλλον δεν θα κριθεί σε αυτό το πεδίο. Θα κριθεί στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας, στην ανάδειξη της ταυτότητας των ελληνικών προϊόντων, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στην ικανότητά μας να κινηθούμε με τους όρους της παγκόσμιας αγοράς. Η 4η βιομηχανική επανάσταση σε λίγα χρόνια από σήμερα θα έχει αλλάξει τα πάντα. Αν μιλώντας για ανάπτυξη σκεφτόμαστε δρόμους και γεφύρια, είμαστε πολύ μακριά νυχτωμένοι», επεσήμανε.

Το Ελληνικό

Ερωτηθείς για την επένδυση του Ελληνικού, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι επί της ουσίας η επένδυση μπορεί να εκκινήσει και αύριο το πρωί.

«Ο διαγωνισμός για το καζίνο είναι αυτό που εκκρεμεί και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Όμως, το Ελληνικό είναι ένα τυπικό παράδειγμα, καθώς στην πορεία αυτού του μεγάλου έργου καθρεφτίζονται όλα τα προβλήματα και οι κακοδαιμονίες που φρενάρουν την ανάπτυξη στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την λειτουργία των ναυπηγείων ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι ένας μεγάλος τομέας ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Παράδοση, τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, μεγάλη ναυτιλία, ισχυρό θαλάσσιο τουρισμό. Αυτό που απαιτείται είναι όραμα, στρατηγική και μια ευρεία κοινωνική συμφωνία. Πιστεύω ότι τώρα κάνουμε τα πρώτα βήματα και ανοίγουμε έναν μεγάλο δρόμο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα