back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σώος εντοπίστηκε ο 27χρονος που αγνοούνταν από χθες στο Μαντούδι Εύβοιας. Συνεχίζονται οι έρευνες και από αέρος, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, για το αγνοούμενο ζευγάρι.

Σταδιακή υποχώρηση του μεσογειακού κυκλώνα που στροβιλίζεται ανατολικά των Σποράδων, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θηβών από το 5χλμ προς Θήβα, ο κόμβος Οινόης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη στον Άγιο Δημήτριο, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Ξεκίνησε η αναλυτική καταγραφή των ζημιών σε Κορινθία και Αργολίδα.

Κρίσιμος μήνας για τις εξελίξεις στη FYROM.
Η συμφωνία των Πρεσπών θα διαβιβαστεί προς επικύρωση στη Βουλή, μετά το χθεσινό δημοψήφισμα, στο οποίο κέρδισε το Ναι με 91%, με μόλις 36% συμμετοχή.
Ως τα μέσα Οκτωβρίου ο Ζόραν Ζάεφ θα επιχειρήσει να πετύχει την πλειοψηφία των 80 ψήφων. Θα αναζητήσει από την αντιπολίτευση τις 11 ψήφους που υπολείπονται. Εφόσον δεν επιτευχθεί συναίνεση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές στα τέλη Νοεμβρίου, όπως ο ίδιος προανήγγειλε.

ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κάνουν λόγο για ιστορική ευκαιρία και καλούν την αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα .

Για τη γενναιότητά του να επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Αντιφατικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παραμένουμε δεσμευμένοι στη συμφωνία, σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών.
Κυβερνητικό αλαλούμ κατήγγειλε η ΝΔ, μετά το τουίτ του Πάνου Καμμένου ότι η μικρή συμμετοχή στο δημοψήφισμα ακυρώνει τη συμφωνία. Χαρακτήρισε εθνικά επιζήμια τη συμφωνία.

«Αν επιχειρηθεί ξανά διαπραγμάτευση, θα είμαστε σε μειονεκτικότερη θέση από ό,τι ήμασταν πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να ανατραπεί, εκ των υστέρων, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, το οποίο δεν είναι αρεστό στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σ’ αυτό το ζήτημα ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσφέρει αρκετή τεχνογνωσία στον κ. Ζάεφ”, το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Πρέπει να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και τις στενότερες σχέσεις της με τη Δύση. Η Ελλάδα δεν θα είναι ο χαμένος σε αυτή την εξέλιξη. Αρκεί να συνεννοηθούμε και να ορίσουμε τις πατριωτικές προτεραιότητες», σχολίασε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η μικρή συμμετοχή αποτελεί “μεγάλο πονοκέφαλο” για τον Ζόραν Ζάεφ, γράφει το περιοδικό Politico.

Στο ένα ευρώ και 20 λεπτά, ακριβότερο κατά 20% το πετρέλαιο θέρμανσης. Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεσή του.

Με αστερίσκο στο ζήτημα των συντάξεων κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το πρώτο μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Τον 12ο στόχο του ΟΗΕ «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή» παρουσιάζει αυτή την ώρα η εκπομπή Ντάμες Σπαθί, με τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Οργανίδου, στο πλαίσιο της συνέργειας του Αθήνα 9.84 με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι σήμερα και αύριο από τον δήμο Αθηναίων. Περισσότερα στο 3w.neo.athina984.gr.

Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο της Αιθιοπίας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “Ξυπόλυτος” με θέμα τη ζωή του Σωκράτη το βράδυ στις 8 στο Ηρώδειο. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητα τα δελτία εισόδου από τα κεντρικά εκδοτήρια εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών.

Καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Άνεμοι βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν. 20 βαθμοί κελσίου αυτή την ώρα ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα