back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναταραχή στους ΑΝΕΛ στον απόηχο του δημοψηφίσματος

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον απόηχο του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος αναμένεται να επιμείνει στο ύφος και την επιχειρηματολογία του μηνύματος που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι δηλαδή το δημοψήφισμα είναι άκυρο λόγω χαμηλής συμμετοχής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της γείτονος, και ότι με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα «περάσει» στην πΓΔΜ.

Επίσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση του υπουργού Άμυνας στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος ξεκαθάρισε τη Δευτέρα πως η σημερινή Βουλή θα εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν η πΓΔΜ ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτή. Ο υπουργός Εξωτερικών πάντως προχώρησε ένα βήμα ακόμα στην αντιπαράθεσή του με τους ΑΝΕΛ προειδοποιώντας τον Πάνο Καμμένο ότι δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση ακόμη και να αποχωρήσει από αυτή αίροντας την εμπιστοσύνη του: «Ακούω το σενάριο» ανέφερε με νόημα «ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, αλλά με ψηφοφορία. Όποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».

Σε γενικές γραμμές το κλίμα μέσα στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ φαντάζει «εκρηκτικό» με αφορμή το γεγονός ότι ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει μόλις πριν λίγες ημέρες διαχωρίσει τη θέση του από την κεντρική γραμμή του κόμματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι διαφωνεί με την πρόθεση του Πάνου Καμμένου. Ωστόσο ο πρόεδρος του κόμματος έχει δύο ακόμη «πονοκεφάλους» που ακούνε στα ονόματα Έλενα Κουντουρά και Κώστας Ζουράρις, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζονται αποφασισμένοι να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τη ρητορική Καμμένου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα