back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

 

Πρόσθετοι φόροι 245 εκατομμυρίων ευρώ το 2019, αναμένονται σύμφωνα με το βασικό σενάριο του προσχεδίου του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, διαμορφώνοντας το πλεόνασμα στο 4,14%.

Αν δεν εφαρμοστεί το μέτρο των συντάξεων, οι φόροι αυξάνονται κατά 263 εκατομμύρια και το πλεόνασμα διαμορφώνεται στο 3,56%.

Στο δεύτερο σενάριο, δεν εφαρμόζονται ούτε τα αντίμετρα πλην των οικογενειακών επιδομάτων και οι δαπάνες του προϋπολογισμού θα είναι σχεδόν 1.5 δισεκατομμύριο λιγότερες.

«Ψαλιδίζονται» και οι κοινωνικές παροχές, οι οποίες προσγειώνονται μόλις στα 490 εκατομμύρια, από 1 δισεκατομμύριο που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν φέτος.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 10% μεσοσταθμικά του χρόνου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη, η ανεργία προβλέπεται να υποχωρήσει στο 16,7%, έναντι 18,3% φέτος.

Ανοιχτό παράθυρο από τις Βρυξέλλες για μη εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων.
«Οι περικοπές τη στιγμή που ελήφθησαν ήταν δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό μέτρο», τόνισε ο Μάριο Σεντένο.
Θετική χαρακτήρισε ο Κλάους Ρένγκλινγκ την κατάθεση των δύο σεναρίων.

Το κυβερνητικό παραμύθι της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο κατέρρευσε, σχολίασε η ΝΔ.

«Προϋπολογισμός με δυο σενάρια δεν έχει ξαναγίνει. Η καθαρή έξοδος που έλεγε ο ο Τσίπρας πάει περίπατο», σχολίασε πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 η Φώφη Γεννηματά. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Το ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να μειώνεται σε ετήσια βάση, κατά 2% ως το 2050 και ακόμη περισσότερο ως το 2100, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ενώ το συνολικό κόστος να φθάσει τα 701 δισ. Ευρώ, προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο του Economist για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι απαραίτητη η υιοθέτηση νέων προτύπων «κυκλικής» (circular) οικονομίας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Τα πρακτικά των δύο συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών στη FYROM υπό τον Γκεόργκι Ιβάνοφ τον περασμένο Ιανουάριο και Μάιο φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή.
Σύμφωνα με αυτά, η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ δήλωνε ότι πρέπει να τελειώσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις πριν από τυχόν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.
Ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε τοποθέτησή του είχε αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά στο Σούνιο έκανε μια σημαντική παραχώρηση όσον αφορά τη μακεδονική γλώσσα και την υπηκοότητα, ενώ ο Ζόραν Ζάεφ τόνιζε ότι χωρίς συνταγματικές αλλαγές ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Σε άλλο σημείο των πρακτικών ο κ Ντιμιτρόφ τονίζει ότι ουδείς στην ΠΓΔΜ θέλει να λύσει το πρόβλημα. Αλλά η μη λύση είναι το πρόβλημα.

«Το δημοψήφισμα στη Fyrom δεν αποτελεί όρο της συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κοτζιάς. Πρόσθεσε ότι το χειρότερο σενάριο είναι να καταρρεύσει η πΓΔΜ.

Σε ετοιμότητα το Μέγαρο Μαξίμου για όλες τις πιθανές εξελίξεις, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Νοέμβριο στη γείτονα, δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος, σε ερώτηση του Αθήνα 9.84.
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ακόμα και σε μια τέτοια τροπή δεν θα ακυρωθεί η δυναμική που έχει αναπτυχθεί για την επίλυση του ονοματολογικού.

Πάνω από 100 ακίνητα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τα 73 ως το τέλος Οκτωβρίου, βγαίνουν στο σφυρί μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Χωρίς τρόλεϊ η Αθήνα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα λόγω συνέλευσης των εργαζομένων.

Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι και σήμερα από τον δήμο Αθηναίων Λεπτομέρειες στο neo.athina984.gr

Διεθνές

Σε διάστημα τριών εβδομάδων 460 άτομα σε πέντε επαρχίες του Ιράν νοσηλεύθηκαν μετά από κατανάλωση παράνομου αλκοόλ. Σαράντα δύο έχασαν τη ζωή τους με το νεότερο θύμα, μια γυναίκα ηλικίας 19 ετών.

Πολιτισμός

Η ψηφιακή παράσταση “Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών” προβάλλεται από σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα και το βράδυ. Άνεμοι νότιοι ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα