back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Φίλης: Ο κ. Καμμένος διολισθαίνει στη ρητορική του κ. Μητσοτάκη στο Μακεδονικό

Διαβάστε επίσης

«Ο κύριος Καμμένος λέει τα ίδια με τη ΝΔ. Διολισθαίνει στη ρητορική του κυρίου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό προκαλεί έκπληξη, αφού και ο κύριος Καμμένος από τη Δεξιά προέρχεται. Βέβαια άλλο διατυπώνω την άποψή μου, και άλλο οδηγώ σε κυβερνητική κρίση».

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή “Στάση των 2” και τον Άρη Τόλιο. Ο κύριος Φίλης τόνισε ότι ουδέποτε ψάρεψε μαζί με τον κύριο Καμμένο, λέγοντας «παραθερίζαμε στην ίδια περιοχή και βρεθήκαμε τυχαία. Εγώ είμαι ανεπίδεκτος στο ψάρεμα».

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προυπολογισμού και στα δύο σενάρια, με αφορμή το θέμα των συντάξεων, είπε: «Παρουσιάσαμε δύο σενάρια στο προσχέδιο του προυπολογισμού, ακριβώς για να δείξουμε ότι το θέμα των συντάξεων δεν είναι ούτε δημοσιονομικό, ούτε διαρθρωτικό. Οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν», είπε και πρόσθεσε πως «τα αντίμετρα γι αυτό είχαν θεσπιστεί, στην περίπτωση περικοπής των συντάξεων. Από κει και πέρα από τη στιγμή που υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, θα υπάρξουν και ένα-δύο αντίμετρα».

Ο κύριος Φίλης σημείωσε πως σε ορισμένα ζητήματα θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές, μετά από διάλογο, στο νόμο Κατρούγκαλου, όχι βέβαια για τον ΕΦΚΑ, καθώς πρέπει να υπάρχει Ενιαίος Φορέας Ασφάλισης, αλλά για παράδειγμα, για τη σύνταξη γυναικών που έχουν χάσει τον άντρα τους.

Τέλος σχολιάζοντας τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, περί συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προυπόθεση ότι θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ο κύριος Φίλης απάντησε ότι η «κυρία Γεννηματά εφηύρε το νόμο Κατρούγκαλου για να πει ότι θέλει να πάει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κλείνει το μάτι στον κύριο Μητσοτάκη και στη ΝΔ, είναι φθηνό, αλλά το ακούσαμε κι αυτό. Εμείς δεν θέτουμε προυποθέσεις σε μια σωστή πορεία», κατέληξε ο κύριος Φίλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα