back to top
19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με επίκεντρο την Ιταλία

Διαβάστε επίσης

Η ιταλική πολιτική κρίση αφήνει τιο στίγμα της στις ευρωαγορές, με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών να μην έχει πείσει τους ομολόγους του στην Ευρώπη για τη βιωσιμότητα της ιταλικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις του Κλαούντιο Μπόργκι, ανώτατου στελέχους της Λέγκας ότι «η Ιταλία θα έλυνε τα περισσότερα προβλήματα της αν είχε δικό της νόμισσμα» και τα σενάρια που πυροδότησαν στο εσωτερικό κια το εξωτερικό για μια Ιταλία εκτός ευρωζώνης, εκτίναξαν το δαενσιμό της χώρας με το ιταλικό 10ετές ομόλογο να «χτυπάει» υψηλό τετραετίας (3,42%).

Στο χρηματιστήριο της χώρας οι απώλειες σήμερα αγγίζουν το 1,32% για τον ΜΙΒ στο Μιλάνο, με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 2,8%, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 19 μηνών.

Η ιταλική κρίση συμπαρασύρει και τις λοιπές ευρωαγορές οι οποίες καταγράφουν απώλειες περιορισμένου ωστόσο εύρους.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC σημειώνει απώλειες 0,59%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,4% στις 382 μονάδες.

Στο Λονδίνο, αρνητικά κινείται κατά 0,4% ο FTSE 100, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,89% όπως και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη (-0,8%).

Η κατάσταση στη γειτονική χώρα οδήγησε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, να «χτυπήσει» το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μία νέα ελληνική – αυτή τη φορά ιταλική – κρίση», σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ, με απώλειες 0,29% έναντι του δολαρίου, στα 1,1544 δολάρια.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα