back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εισβολή της ΠΟΕ ΟΤΑ στο υπ. Οικονομικών

Διαβάστε επίσης

«Ντου» στο υπ. Οικονομικών έκαναν νωρίτερα το μεσημέρι, μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, με αιχμή την περικοπή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Οι συνδικαλιστές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού.

Αφού σήκωσαν τα προστατευτικά ρολά πέρασαν στην στοά και από εκεί από την πλαϊνη είσοδο.

Δείτε τα βίντεο

[su_youtube url=”https://youtu.be/gdTU2BUpqSY” width=”560″ height=”420″]

Άμεσα στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστινομικές δυνάμεις. Μάλιστα διμοιρίες των Υ.ΜΕ.Τ παρέμειναν εντός του κτιρίου έχοντας αποκλείσει τις εισόδους.

[su_youtube url=”https://youtu.be/SK5qhT24l3s” width=”560″ height=”420″]

Όσοι κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο ζητούσαν συνάντηση με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο, ο οποίος ωστόσο δεν βρισκόταν εκεί.

Λίγο αργότερα αποχώρησαν ειρηνικά, έχοντας αποσπάσει την δέσμευση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου ότι, θα κλειστεί ραντεβού αντιπροσωπείας τους με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η οποία θα οριστικοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ επεσήμαναν ότι η περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινού επαγγέλματος αποτελεί casus belli για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι συνδικαλιστές ξεκίνησαν νωρίς το πρωί την κινητοποίησή τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου.

Οι διαδηλωτές έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχαν απλώσει ένα γιγαντοπανό, στο οποίο αναγράφονταν «Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα