back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα πάνω-κάτω στις αστικές μεταφορές φέρνει τροπολογία του υπ. Μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Αλλαγές στον μητροπολιτικό χάρτη των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό την «ομπρέλα» του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η απομάκρυνση των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το Μεταξουργείο και το Πεδίον του Άρεως και η μεταφορά τους στον Ελαιώνα και το Νομισματοκοπείο.

Με την τροπολογία αυτή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιχειρεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του σχεδιασμού και της συγκοινωνιακής κάλυψης περιοχών που δεν παρουσιάζουν μεγάλο συγκοινωνιακό φόρτο και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.

Μεταξύ άλλων στην τροπολογία προβλέπονται οι τροποποιήσεις γραμμών με ειδικά δρομολόγια τοπικού χαρακτήρα ανά περιοχή ώστε να καλύπτεται όλη η περιοχή Αττικής και Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ.

Η μελέτη αυτή, υποβάλλεται και εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο με συμμετοχή και των κατά τόπους ΚΤΕΛ. Ο έλεγχος της συχνότητας και της επάρκειας των δρομολογίων, που θα έχουν καθοριστεί, προβλέπεται ότι θα γίνεται με την εναρμόνιση ή τη δημιουργία των συστημάτων των ΚΤΕΛ με την Τηλεματική και τα συστήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επίσης, στην τροπολογία γίνεται λόγος για πρόστιμα 2.000 και 4.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, για τη μη εκτέλεση των καθορισμένων δρομολογίων.

Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση μη εκτέλεσης της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ, η σύμβαση μπορεί να καταρτίζεται με άλλους οδικούς μεταφορείς επιβατών.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα