back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12 00

Διαβάστε επίσης

 

Κλειστή η Σταδίου λόγω συγκέντρωσης των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία τους εισήλθε πριν από λίγο εντός του υπουργείου, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του.

Σταθεροποιητικές τάσεις έως τώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την χθεσινή κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών. Από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης τιμών βρίσκεται σε θετικό έδαφος με άνοδο άνω του 1%.

Στο μεταξύ αρνητικές τάσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Στην αγορά ομολόγων επικρατούν οριακές διακυμάνσεις με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του ευρώ.
Σε κερδοσκοπικές πιέσεις αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου τη χθεσινή κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη διεθνή και εσωτερική συγκυρία προκειμένου να κερδοσκοπήσουν, δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως είπε στο Κόκκινο fm, «η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, οι τράπεζες πέρασαν ακόμη και τα δυσμενή σενάρια των stress tests, οι καταθέσεις επιστρέφουν και οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια επιτυγχάνονται”.

«Ανησυχητικά τα μηνύματα που εκπέμπει πλέον η ελληνική οικονομία. Τίποτα δεν προμηνύει ότι η χώρα θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της», σχολιάζει η ΝΔ.

Τούρκοι λιμενικοί που επέβαιναν σε ακταιωρό ζήτησαν χθες τα στοιχεία έλληνα ψαροντουφεκά ενώ κολυμπούσε στις Οινούσσες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Όταν εκείνος αρνήθηκε, επιχειρήσαν να δέσουν το σκάφος τους, στο δικό του και να το ρυμουλκήσουν προς την πλευρά της Τουρκίας. Το λιμεναρχείο Χίου, έστειλε άμεσα πλωτό περιπολικό και το περιστατικό έληξε.

Πριμοδότηση στους φοιτητές με χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα σχετικά με τη δυνατότητα μετεγγραφών δίνει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Την υποστήριξη του στη συμφωνία των Πρεσπών και την χωρίς εμπόδια ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ επεσήμανε ο Τζέιμς Μάτις κατά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας (του ΝΑΤΟ) στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε και με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέφερε το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Το νέο σήμα της ΝΔ αποκαλύπτεται στις 5 το απόγευμα στη γιορτή για τα 44 χρόνια του κόμματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη.

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι γιατροί των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, των ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας. Ζητούν μεταξύ άλλων αλλαγές στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη η νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το εμβληματικό κτήριο στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, που δίνει νέα πνοή στην περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης.
Στεγάζει οκτώ νέα καταστήματα, μαζί με Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού.
Στη νέα αγορά εφαρμόζεται καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας φορέων κοινωνικής οικονομίας, με συν-διαχειριστή το Impact Hub Athens, που την καθιστά την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Διεθνές

Το σωστικό πλοίο Aquarius έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μασσαλίας, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter η ΜΚΟ SOS Μεσόγειος. Σε άλλη ανάρτησή της η οργάνωση ζητά από τις ευρωπαϊκές χώρες να της επιτρέψουν να συνεχίσει να σώζει ζωές, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να επιστρέψει στα διεθνή ύδατα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πολιτισμός

Αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες είναι η αποψινή βραδιά στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Στις 8, στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού θα προβληθεί η ταινία “Strange Strangers” των Elisa Amoruso και Maria Antonietta Mariani . Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού στην κοινωνική ένταξη των γυναικών προσφύγων και μεταναστών». Είσοδος ελεύθερη.

Καιρός

Λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 26 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα