back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13 00

Διαβάστε επίσης

Σταθεροποιητικές τάσεις, με άνοδο στο 1,24%%, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών. Στο ταμπλό η Eurobank και η Πειραιώς βρίσκονται στο +9,59% και +9,69% , με την Εθνική και την Alpha Bank να είναι στο +8,65% και +6,95% αντίστοιχα. Θετική για το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών η πλήρης κατάργηση των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών, τονίζει η Moody’s.

Πολιτική αντιπαράθεση μετά το χθεσινό τραπεζικό “κραχ”. Κερδοσκοπική επίθεση”στο χρηματιστήριο κατήγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο “105,5 Στο Κόκκινο”. “Η ΝΔ δεν θα επιτύχει ούτε αυτή την υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας”, είπε χαρακτηριστικά. “Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη διεθνή και εσωτερική συγκυρία προκειμένου να κερδοσκοπήσουν”, δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

“Ανησυχητικά τα μηνύματα που εκπέμπει πλέον η ελληνική οικονομία. Τίποτα δεν προμηνύει ότι η χώρα θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της”, σχολιάζει η ΝΔ. “Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία”, δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, στον Real fm.

Τούρκοι λιμενικοί που επέβαιναν σε ακταιωρό ζήτησαν χθες τα στοιχεία Έλληνα ψαροντουφεκά, ενώ κολυμπούσε στις Οινούσσες, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Όταν εκείνος αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος τους, στο δικό του και να το ρυμουλκήσουν προς την πλευρά της Τουρκίας. Το λιμεναρχείο Χίου, έστειλε άμεσα πλωτό περιπολικό και το περιστατικό έληξε.

Την υποστήριξη του στη συμφωνία των Πρεσπών και την χωρίς εμπόδια ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, κατά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Επανέφερε το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Καμμένο.

Οικονομική ενίσχυση των δήμων, εξειδικευμένες προσλήψεις καθώς και καταπολέμηση της αξιοκρατίας είναι οι τρεις άξονες που θα δώσει έμφαση το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε ο υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης. Μιλώντας σε ημερίδα για την απλούστευση των διαδικασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ότι σύντομα αυτά τα έργα θα υλοποιηθούν, ξεκινώντας με προσλήψεις στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

Στοχευμένους ελέγχους στην αγορά Εργασίας για την εφαρμογή της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων και της αύξησης του κατώτατου μισθού προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ανοιχτή η Σταδίου – άκαρπη η συνάντηση αντιπροσωπείας των συνταξιούχων, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Αντιδρούν σε τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, η οποία επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ή σε ιδιώτες. Καταγγέλλουν ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος ιδιωτικοποίηση της ΟΑΣΘ.

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι γιατροί των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, των ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας. Ζητούν, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Το νέο σήμα της ΝΔ αποκαλύπτεται στις 5:00 το απόγευμα, στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια του κόμματος, στο Μουσείο Μπενάκη.

Εγκαινιάζεται στις 8:00 το βράδυ από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, η νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το εμβληματικό κτήριο στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, που δίνει νέα πνοή στην περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης.

Διεθνές

Στον Λευκό Οίκο παραδόθηκε η έκθεση του FBI για τις καταγγελίες κατά του δικαστή Μπρετ Κάβανο, υποψήφιου του Τραμπ για μία έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Η έκθεση θα σταλεί και στη Γερουσία. Οι γερουσιαστές θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν πριν οριστεί ο χρόνος τέλεσης της ψηφοφορίας στην Ολομέλειας, που θα κρίνει τον διορισμό ή μη του Κάβανο.

Πολιτισμός

Συναυλία του Hannover Chamber Music Trio, απόψε στις 8:00, στο Αττικό Ωδείο. Εισιτήριο 8 ευρώ και μειωμένο 5.

Αθλητισμός

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον διεξάγεται η 2η αγωνιστική του Europa League. Στις 19.55 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ιταλία τη Μίλαν, ενώ στις 22.00 ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία.

Καιρός

Λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 26 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα