back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 4/10

Διαβάστε επίσης

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga, ένα αστυνομικό θρίλερ με τον Βενσάν Κασέλ, ένα ερωτικό δράμα με τις Ρέιτσελ Βάις και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, η τελευταία -ίσως- ερμηνεία της καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Τομ Χάρντι στον ρόλο του νέου υπερήρωα της Marvel και οι περιπέτειες ενός μικρού κοάλα, είναι μερικές από τις ταινίες της κινηματογραφικής αυτής εβδομάδας.

 

 

 

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ (A STAR IS BORN)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 135′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Μπράντλεϊ Κούπερ
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Λέιντι Γκάγκα, Άντριου Ντάις Κλέι, Ντέιβ Σαπέλ

Η πολυβραβευμένη σταρ Lady Gaga στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία μεγάλου μήκους υπο της σκηνοθετικές οδηγίες του τέσσερις φορές υποψήφιου για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ.

Ο καταξιωμένος μουσικός της country Τζάκσον Μέιν ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Άλι. Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο. Όταν, όμως, η καριέρα της Άλι απογειώνεται, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται να παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ (FLEUVE NOIR / BLACK TIDE)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 113′
Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο, Σκηνοθεσία: Ερίκ Ζονκά
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ρομέν Ντιρί, Ελοντί Μπουσέζ

Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Ο Φρανσουά Βισκόντι, ένας καταπονημένος και απογοητευμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση. Ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί. Ο Γιαν Μπελαίλ, πρώην καθηγητής του Ντάνυ, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζόταν στην αρχή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΑΝΥΠΑΚΟΗ (DISOBEDIENCE)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 114′
Παραγωγή: Βρετανία – Ιρλανδία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Λέλιο
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Αλεσάντρο Νίβολα

Κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Naomi Alderman απο τον εξαιρετικός Χιλιανό δημιουργό Σεμπάστιαν Λέλιο των «Μία Φανταστική Γυναίκα» και «Gloria».

Η εξοστρακισμένη Ronit επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων στο Λονδίνο για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Συναντά την παιδική της φίλη Esti, που είναι πια παντρεμένη με τον διάδοχο του πατέρα της, και ένα για χρόνια καταπιεσμένο, απαγορευμένο πάθος επιστρέφει δριμύ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

VENOM

Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 112′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλέισερ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Γούντι Χάρελσον, Τομ Χόλαντ

Ένας από τους πιο αινιγματικούς και σύνθετους χαρακτήρες της Marvel που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια στο τεύχος #300 του The Amazing Spider-Man μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη.

Ο ρεπόρτερ Eddie Brock προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation. Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Drake, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Eddie, και αποκτά υπερδυνάμεις. Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Eddie να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες βρίσκει συναρπαστικές. Όσο ο Eddie και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ (THE OLD MAN & THE GUN)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 93′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κέισι Άφλεκ, Ντάνι Γκλόβερ, Τομ Γουέιτς, Σίσι Σπέισεκ

Μια ταινία εβασισμένη στην αληθινή ιστορία της θαυμαστής απόδρασης του Φόρεστ Τάκερ από το Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών.

Ένας ηλικιωμένος ληστής τράπεζας που είχε καταφέρει να ξεφύγει από τη φυλακή πάνω από 12 φορές στη ζωή του, προτού «αποσυρθεί» σε έναν οίκο ευγηρίας, φλερτάρει με μια ακόμα ληστεία.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

CLIMAX

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 95′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Γκασπάρ Νοέ
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Μπούτελα, Ρομέν Γκιγιερμίκ, Σουεϊλά Γιακούμπ, Κίντι Σμάιλ

Ο πιο προκλητικός σκηνοθέτης του σύγχρονου γαλλικού σινεμά Γκασπάρ Νοέ, επιστρέφει με την βραβευμένη ταινία «Climax» στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Με τη δράση τοποθετημένη εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό μιας απομονωμένης σχολής χορού, το «Climax» απεικονίζει τι συμβαίνει σε ένα πάρτι μαθητών της όταν ένα άγνωστο χέρι μπερδεύει αλκοόλ και πανίσχυρες ψυχοτροπικές ουσίες σε ένα μπολ σανγκρία, οδηγώντας σε ομαδικό freak out υπό τους ήχους του Τζόρτζιο Μόροντερ, του Aphex Twin και των Daft Punk.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (BEDOONE TARIKH, BEDOONE EMZA / NO DATE, NO SIGNATURE)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 104′
Παραγωγή: Ιρανική, Σκηνοθεσία: Βαχίντ Ζαλιλβάντ
Πρωταγωνιστούν: Αμίρ Αγκαΐ, Ζακιέ Μπεχμπακανί, Σαΐντ Νταχ, Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ

Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΟΑΛΑ (BLINKY BILL THE MOVIE)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 93′
Παραγωγή: Αυστραλία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ντιν Τέιλορ

Οι περιπέτειες ενός μικρού, απίθανου κοάλα σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στο διάσημο βιβλίο της Αυστραλής Ντόροθι Γουόλ.

Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του. Όταν όμως ο Μr. Bill χάνεται σε ένα ταξίδι του, ο Βlinky είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Κάπως έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, συναντάει νέους φίλους στην ατέλειωτη έρημο, σε μια περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο έξω κόσμο μακριά από το σπίτι του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα