back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κοινή δήλωση Τουσκ, Γιούνκερ και Μογκερίνι για κυβερνοεπίθεση κατά του ΟΑΧΟ

Διαβάστε επίσης

Τον περασμένο Απρίλιο, τα γραφεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) στη Χάγη μπήκαν στο στόχαστρο μιας κακόβουλης ενέργειας στον κυβερνοχώρο, την οποία πραγματοποίησε η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU).

Η επιχείρηση αυτή ανακόπηκε από την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών σε συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ).

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε σήμερα ότι προσδιόρισε έναν αριθμό δραστών στον κυβερνοχώρο που είναι ευρέως γνωστοί ως υπεύθυνοι για τη διενέργεια επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο και ότι πρόκειται, στην πραγματικότητα, για τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU).

Εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες για την προσπάθεια αυτή που στόχο είχε να υπονομεύσει την ακεραιότητα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) · έναν διεθνή οργανισμό κύρους που στεγάζεται στις Κάτω Χώρες. Αυτή η επιθετική ενέργεια είναι ένδειξη περιφρόνησης της επίσημης αποστολής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), ο οποίος εργάζεται για την εξάλειψη των όπλων παγκοσμίως στο πλαίσιο εντολής των Ηνωμένων Εθνών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις ενέργειες αυτές, οι οποίες υπονομεύουν το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς οργανισμούς. Η ΕΕ θα συνεχίσει να ενισχύει την ανθεκτικότητα των θεσμικών της οργάνων και των κρατών μελών της, αλλά και των διεθνών εταίρων και οργανισμών στον ψηφιακό τομέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα