back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μια πρώτη «γεύση» από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Μία δημοτική αγορά αλλιώτικη από τις άλλες. Μία αγορά κοινωνικής οικονομίας που φιλοξενεί επίσης και δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού ανοίγει τις πύλες της σε μια γειτονιά που την έχει ανάγκη.

Λίγες ώρες πριν τα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, της πρώτης αγοράς κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης περιηγήθηκε στο χώρο, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και τούς ευχήθηκε καλές δουλειές.

dimotiki_agora

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι χρήσεις των νέων καταστημάτων και των υπηρεσιών της Αγοράς αποφασίστηκαν μαζί με τη γειτονιά» επισήμανε ο κ . Καμίνης. «Δεχτήκαμε 400 προτάσεις από τους κατοίκους της περιοχής για το τι ήθελαν να δημιουργηθεί στο χώρο.  Στην Αγορά σήμερα εδρεύουν κοινωνικές επιχειρήσεις που ένα μεγάλο τμήμα από τα κέρδη τους επανεπενδύεται και επιστρέφει στην κοινωνία. Έτσι ο δήμος δεν επιβαρύνεται με έξοδα, προσφέρει κοινωνικό έργο και έχει και ένα χώρο συνεύρεσης της γειτονιάς. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι αυτό το καινοτόμο μοντέλο θα μπορέσει να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

«Πρόκειται για το όραμα των 400 αυτών προτάσεων που υλοποιείται τώρα χάρη στη συνεργασία με το Impact Hub Athens, με την 6η δημοτική κοινότητας\ και με ομάδες πολιτών. Ο καθένας μόνος του δεν θα τα κατάφερνε Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα που γίνονται τα εγκαίνια τόνισε η Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων.

Τα οκτώ νέα καταστήματα, μαζί με τους χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού και εκπαίδευσης , φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν επιχειρηματικά και πολιτιστικά ολόκληρη την περιοχή σε συνδυασμό και με την ύπαρξη του ΚΕΠ στο χώρο.

Τα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης α πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στις 8 μ.μ., παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων θα περιλαμβάνει δράσεις με κύριους πρωταγωνιστές το κοινό, τα καταστήματα των κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και τους κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Αγορά.

Ραντεβού στη Φωκίωνος.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα