back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα στοιχεία για τη φωτιά στο Μάτι προσκόμισε στην Εισαγγελία η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Διαβάστε επίσης

Νέα στοιχεία για όσα συνέβησαν το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018 κατά τη διάρκεια στη φονική φωτιά στο Μάτι θέλοντας να καταδείξουν την συγκάλυψη ευθυνών προσκόμισαν σήμερα Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν συμπληρωματικά μετά τη μηνυτήρια αναφορά για το έγκλημα στο Μάτι περιλαμβάνονται:

-Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκοπήσεις από το λιμάνι της Ραφήνας , το βράδυ της τραγωδίας από τις οποίες προκύπτει, όπως σημειώνεται ότι ήδη από τις 23.05 το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σωροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.
-Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους
-Συλλεγέντα δημοσιεύματα της περιόδου
-Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών , από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή
-Συλλεγείσες δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών , της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν κατά τα καταγγελλόμενα, εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Όπως δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη της Εισαγγελίας « Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα