back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην Κυψέλη εγκαινιάστηκε η πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη η νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το εμβληματικό κτίριο στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, που δίνει νέα πνοή στην περιοχή, ενεργοποιώντας την, επιχειρηματικά και πολιτιστικά.

Ο κ. Καμίνης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, καθώς η Δημοτική Αγορά επιστρέφει στην Κυψέλη μετά από πολλά χρόνια.» Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «το έργο αυτό είναι  ένα πρωτοποριακό μοντέλο, καθώς επίσης ότι η Αγορά Κυψέλης είναι το πρώτο επιχειρηματικό mall της χώρας»

 

Παράλληλα ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «η Κυψέλη είναι από τις πρώτες γειτονιές της Αθήνας που υπέστη τις συνέπειες της κρίσης, ενώ σιγά – σιγά επιστρέφει στην γνωστή γι’ αυτή καθημερινότητα. Η Αγορά αυτή είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της γειτονιάς», κατέληξε.
Η Αγορά της Κυψέλης θα στεγάσει οκτώ νέα καταστήματα, μαζί με Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού. Στη νέα αγορά εφαρμόζεται καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας φορέων κοινωνικής οικονομίας, με συν-διαχειριστή το Impact Hub Athens, που την καθιστά την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα