back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες στην Τεχνόπολη.

Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη ΜΕΤΑδραση την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 20:00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού στην κοινωνική ένταξη των γυναικών

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβοληθεί η ταινία “Strange strangers: migrant women talking about themselves”των Elisa Amoruso και Maria Antonietta Mariani.

Η ταινία περιγράφει μια μέρα από τη ζωή πέντε γυναικών από πέντε διαφορετικές χώρες, οι οποίες ζουν στην Ιταλία. Μας παρουσιάζει τη Σιχέμ από την Τυνησία, τη Ράντι από τη Βουλγαρία, τη Σόνια από την Κίνα, την Άννα από την Κροατία και τη Λιούμπα από τη Σερβία, μπλέκοντας τις ιστορίες τους και υφαίνοντας μια αφήγηση μέσα από τα συναισθήματα, τις χαρές και τις δοκιμασίες τους στην αναζήτηση της νέας τους ταυτότητας σε μια άλλη χώρα.

Στη συνέχεια με αφορμή την ταινία και με καλεσμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού στην κοινωνική ένταξη των γυναικών προσφύγων και μεταναστών». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα