back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική πρόταση ενοχής του πρώην υφυπουργού Ανθόπουλου για αδίκημα τοκογλυφίας

Διαβάστε επίσης

Πρόταση ενοχής του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου και των 3 συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα τοκογλυφίας σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, διατύπωσε σήμερα Παρασκευή η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό από τα στοιχεία που προέκυψαν στην ακροαματική διαδικασία, «αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα».
Οπως σημείωσε, οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η ιδιοκτήτρια να τους καταγγείλει στη δικαιοσύνη καθώς «δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δικαστικές Αρχές, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, εντόπισαν τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του από την καπνέμπορα. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία που τον οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις δικηγόρων μετά το τέλος των οποίων το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για την έκδοση της απόφασής του.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα