back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Μαυραγάνης: Δεν θα προβούμε σε καμία ιδιωτικοποίηση

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα προβούμε σε καμία ιδιωτικοποίηση», δήλωσε ο υφυπουργός μεταφορών και υποδομών Νίκος Μαυραγάνης στην εκπομπή “Τρόικα” και τον Νεκτάριο Νώτη αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείο που δίνει την δυνατότητα για δρομολόγια αστικά και υπεραστικά να εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ ή τους ΟΤΑ, και το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε.

«Εμείς είμασταν αυτοί που κρατικοποιήσαμε κατ΄ανάγκη τον ΟΑΣΘ και δεν θα προβούμε σε καμία ιδιωτικοποίηση διότι αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι απλώς και μόνο να κάνουμε συνέργεια μεταξύ του ΟΑΣΘ και του ΚΤΕΛ ή δημοτικών συγκοινωνιών ώστε να επιλύσουμε μία και καλή το πρόβλημα της συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Αυτό το συνεργειαστικό σχήμα με ηλεκτρονικό εισιτήριο και με μέτρηση χιλιομέτρων για να ξέρουμε ότι πράγματι γίνονται οι διαδρομές το αποτυπώσαμε σε μια διάταξη.Όταν το είδαν αυτό, υπέθεσαν κάποιοι ότι πάμε να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης και συνέχισε: «Θέλουμε τον γενικό συντονισμό που θα περιλαμβάνει και το μετρό και τις παράκτιες συγκοινωνίες να είναι κάτω από την ομπρέλα ενός οργανισμού και αυτός με μετρήσεις του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της τηλεματικής να μπορεί να βλέπει ανα πάσα στιγμή ποιό δρομολόγιο γίνεται και ποιό χρειαζεται να γίνει και να μην υπσρχουν αλληλοεπικαλύψεις. Το είπαμε στους εργαζομένους, νομίζω θα το καταλάβνουν. Ήδη αρχίζουν και το καταλαβαίνουν αρκετοί. Ίσως αιφνιδιάστηκαν, αλλά εμείς το είχαμε ήδη προαναγγείλει. Πρέπει να δουμε και την περίπτωση κάποιοι από τους εργαζομένους να θέλουν απλώς και μόνο να σιγοντάρουν τις παλιές καταστάσεις που ζήσαμε, εκείνες με τς παραποιήσεις στοιχείων στον παλιό ΟΑΣΘ. Ίσως αναπολούν εκείνες τις στιγμές και βρίσκουν αυτό το πρόσχημα τώρα για να κάνουν μια κινητοποίηση», είπε ο υφυπουργός μετφορών και υποδομών.

Ο κ. Μαυραγάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Aυτό το ζήτημα δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς να ληφθεί υπόψιν η γνώμη του ελληνικού λαού. Όπως και οι φίλοι μας και γείτνονες μας έκαναν δημοψήφισμα, έτσι νομίζω και εμείς θα έπρεπε να λάβουμε υπόψιν τη γνώμη του λαού, είτε μέσω εκλογών είτε μέσω δημοψηφίσματος. Αυτό το σχέδιο συμφωνίας προβλέπω ότι δεν θα φθάσει ποτέ στην ελληνική Βουλή. Αυτά θα τα πούμε από τον Απρίλιο και μετά, ίσως και μετά απο τις εκλογές. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν και το καλύτερο για να λάβει υπόψιν του ο λαός τα όσα υποστηρίζει το κάθε κόμμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα