back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την αναχρηματοδότηση δανείων 1,3 δισ ευρώ υπογράφουν ΔΕΗ και τράπεζες

Διαβάστε επίσης

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση δανείων της επιχείρησης συνολικού ύψους 1,3 δισ ευρώ που λήγουν τον Απρίλιο του 2019.

Η συμφωνία, έχει ήδη επικυρωθεί από τις επιτροπές έγκρισης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και σήμερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται να «πέσουν» οι υπογραφές.

Πέραν του ποσού αυτού, η ΔΕΗ θα υπογράψει συμφωνία με τις τράπεζες για την παροχή γραμμής χρηματοδότησης, ύψους 175 εκατ. ευρώ, κονδύλι που θα παρέχει στην εταιρεία την απαραίτητη ρευστότητα.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, το συγκεκριμένο ποσό θα χρησιμοποιηθεί εάν κριθεί απαραίτητο τον επόμενο χρόνο, πιθανώς για την αποπληρωμή δόσης του ομολογιακού δανείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η ΔΕΗ προετοιμάζεται ώστε να βγει στις αγορές ίσως και εντός του 2018, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιδιώκει τη σύναψη νέου ομολογιακού δανείου ύψους 350 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναχρηματοδοτηθεί παλαιότερο που λήγει το Μάιο του 2019.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα 350 εκατ. ευρώ που θα αναζητήσει η ΔΕΗ αφορούν αναχρηματοδότηση διεθνούς ομολογιακού δανείου, αρχικού ύψους 500 εκατ. ευρώ. Αυτό το συνολικό δάνειο η ΔΕΗ έχει προπληρώσει τα 150 εκατ. ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια προσπάθεια βελτίωσης της διαχείρισης του χρέους της.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα