back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Είδωλο έτοιμο να… ραγίσει

Διαβάστε επίσης

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο Μίδας των σπορ. Η κατηγορία βιασμού από την Αμερικανίδα Κάθριν Μαγιόργκα απειλεί την… βασιλεία του.

Το καλοκαίρι η κραταιά Γιουβέντους επένδυσε σε εκείνον τα… ρέστα της. Ακούμπησε στα πόδια του συνολικά 220 εκατ ευρώ για να πάρει από εκείνον τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές του χάρες, αλλά και τα προνόμια που εγγυάται ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά brad name στον πλανήτη. Ποτέ καμία άλλη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν είχε τόσες «εμπορικές» προεκτάσεις.

Τρεις μήνες μετά η κορυφαία Ιταλική ομάδα βλέπει όλους τους οικονομικούς δείκτες να την επιβεβαιώνουν στο απόλυτο. Ο CR 7 «πουλάει» σαν τρελός. Χιλιάδες φανέλες.

Εκατομμύρια φίλοι στα social media που έγιναν «πελάτες» της ανεβάζοντας τους αριθμούς της σε facebook, twitter, Instagram με μια… Ελλάδα να προστίθεται (η Γιουβέντους εκτοξεύθηκε στα 41 εκατομμύρια φίλους, από τα 31 που είχε πριν την απόκτηση του Πορτογάλου).

Τρομερή αύξηση εσόδων μέσα από εισιτήρια, προϊόντα κλπ. Υπολογίζεται πως σε 2-3 χρόνια αυτή η μεταγραφή των 220 εκατ ευρώ θα δημιουργήσει έναν κύκλο εσόδων της τάξης των 500 εκατ ευρώ. Η επιλογή ήταν άριστη. Τόσο εύστοχη που προφανώς αλλάζει τα δεδομένα στα σπορ της Ευρώπης.

Όχι δεν κάναμε λάθος στον «χρόνο». Δεν είναι. Ήταν, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Ήταν ως ότου εμφανιστεί στο προσκήνιο μια ιστορία «θαμμένη» εδώ και μια δεκαετία, και έτσι θα παραμείνει ως την εξιχνίαση της καθώς η Αστυνομία ήδη ανακοίνωσε πως ανοίξει ξανά τον φάκελο της «υπόθεσης». Η υπόθεση της Κάθριν Μαγιόργκα.

Το όμορφο μοντέλο από την Αμερική, κατηγορεί τον Ρονάλντο για βιασμό σε μια σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας, το 2009. Περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα συνέβησαν αφού έφυγαν οι δύο τους από το club Sin City.

Εννοείτε πως τα media από όλον τον κόσμο έπεσαν σαν αρπακτικά. Η Sun για παράδειγμα εμφάνισε ένα βίντεο και μπόλικες φωτογραφίες από εκείνη την βραδιά όταν ο Ρονάλντο και η Κάθριν διασκέδαζαν στο περίφημο club του Λας Βέγκας.

Τα social media από τα οποία ο Πορτογάλος κερδίζει ετησίως πολλά περισσότερα σε σχέση με το ποδόσφαιρο (υπολογίζεται πως τα έσοδα του μόνο από τις αναρτήσεις του στο Instagram είναι της τάξης των 91 εκατ ευρώ τον χρόνο), έχουν πάρει φωτιά.

Το είδωλο του Πορτογάλου μοιάζει έτοιμο να γίνει χίλια κομμάτια.

Ο CR 7 αρνείται τις κατηγορίες της Αμερικανίδας «Ο βιασμός είναι ένα απεχθές έγκλημα που είναι ενάντια στα πιστεύω μου. Προκειμένου να καθαρίσω το όνομά μου, αρνούμαι να τροφοδοτώ τις εικασίες των media από ανθρώπους που θέλουν να προωθήσουν τους εαυτούς τους μέσα από εμένα. Η καθαρή μου συνείδηση θα μου επιτρέψει να περιμένω με ηρεμία τα αποτελέσματα οποιασδήποτε έρευνας».

Δίπλα του στέκεται φυσικά και η Γιουβέντους «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει δείξει αυτούς τους μήνες το μεγάλο επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του, στοιχεία που έχουν εκτιμηθεί από όλους στην Γιουβέντους.

Τα υποτιθέμενα γεγονότα, που έλαβαν χώρα 10 χρόνια πριν δεν αλλάζουν αυτή τη γνώμη, που τη μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με αυτό τον σπουδαίο πρωταθλητή», αναφέρει η ανακοίνωση της.

Στέκονται επίσης πλάι του, μια σειρά από διάσημους φίλους του (όπως ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας, και άλλοτε τεχνικός σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος).

Στο χρηματιστήριο της «εικόνας» όμως η μετοχή του 33άχρονου σούπερ σταρ γκρεμίζεται. Η Nike με την οποία διατηρεί συμβόλαιο 868 εκατ ευρώ δήλωσε «εξαιρετικά προβληματισμένη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρονικών παιχνιδιών ΕA Sports η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση καθώς αναμένουμε από τους αθλητές-πρότυπα και τους πρεσβευτές μας να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που να είναι συνεπής με τις αξίες της ΕΑ». Ο Ρονάλντο ήταν στο εξώφυλλο του FIFA 19 μέχρι πριν από μερικές ώρες. Η EA αποφάσισε να αποσύρει την φωτογραφία του.

Δ. ΔΕΛΛΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα