back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γαλακτομπούρεκο

Διαβάστε επίσης

Αυτή τη συνταγή,για το γαλακτομπούρεκο, μου την έδωσε η κόρη μου η Βασιλική αφού την είχε φτιάξει και της άρεσε πολύ.

Τι θα χρειαστούμε

Θα χρειαστούμε λοιπόν ένα πακέτο φύλλο κρούστας η κανταΐφι, ένα λίτρο γάλα φρέσκο κατσικίσιο, μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, δυο βανίλιες, έξι αβγά, τρεις κουταλιές της σούπας καλό βούτυρο, κανονικό όχι βιτάμ, ένα φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό.

Θα χρειαστούμε και λίγο βούτυρο για το φύλλο και το ταψί.

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε, τρία φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη, χυμό από δυο λεμόνια και ενάμιση ποτήρι νερό, το βάζουμε να βράσει δέκα λεπτά και το αφήνουμε να περιμένει.

Πάμε να το φτιάξουμε

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αβγά τα αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά, ρίχνουμε και τις τρεις κουταλιές βούτυρο, τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και τ αφήνουμε λίγο.

Βουτυρώνουμε το ταψί, μετά τα φύλλα και στρώνουμε από κάτω τα μισά, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα, μετά βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε από πάνω.

Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

Όταν ψηθεί το γαλακτομπούρεκο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και του ρίχνουμε το σιρόπι.

Έτοιμο!

Σημείωση: η φωτογραφία είναι με φύλλο κανταΐφι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα