back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με ελληνική υπογραφή το εξώφυλλο του TIME για την υπόθεση Κάβανο

Διαβάστε επίσης

Ελληνικό χρώμα έχει το εξώφυλλο του περιοδικού TIME, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου. Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Μαυρουδής, αποτυπώνει στο εξώφυλλο  την Κρίστιν Μπλέσει Φορντ, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Palo Alto και ερευνήτρια ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Στάμφορντ, η οποία κατήγγειλε την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον φίλο της και σημερινό δικαστή Μπρετ Καβάνο.

Ο καλλιτέχνης επηρεάστηκε από την κατάθεσή της και την σχεδίασε όταν σήκωσε το χέρι της ορκιστεί. Η Φορντ είναι σχεδιασμένη από τις λέξεις που χρησιμοποίησε κατά την κατάθεσή της.

«Οι φράσεις που αναφέρονται στη μνήμη βρίσκονται στην περιοχή του μετώπου της και εκείνες που αναφέρονται στον τρόπο που θέλει να βοηθήσει βρίσκονται στο χέρι της. Το χέρι θα μπορούσε να δείχνει καλωσόρισμα, όσο και παρεμπόδιση», ανέφερε στο Time ο Μαυρουδής.

 

Ανάλογες δουλειές έχει κάνει ο Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης και με άλλα πρόσωπα. Από τα σκίτσα του Μαυρουδή δεν έχει γλιτώσει ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον είχε τρόπον τινά γελοιοποιήσει στο εξώφυλλο του New Yorker με αφορμή την είδηση ότι το περιοδικό Time ζητούσε από τον Αμερικανό πρόεδρο να κατεβάσει αποθεωτικά για εκείνον ψεύτικα εξώφυλλα που κοσμούσαν τα ξενοδοχεία του και τα κλαμπ γκολφ.

Ο Μαυρουδής σκίτσαρε τον Τραμπ γράφοντας δίπλα του: «Είναι φοβερός» και «Είναι υπέροχος», ενώ είχε σβήσει το τίτλο «New Yorker», γράφοντας «TIME».

«Από την στιγμή που η Δρ.Christine Blasey Ford ύψωσε το δεξί της χέρι και ορκίστηκε να πει όλη την αλήθεια, ήταν ξεκάθαρο ότι εκατομμύρια Αμερικάνων ήξεραν πως κάτι μνημειώδες θα αποκαλυπτόταν», γράφει η Χάλει Σουίτλαντ Έντγουαρντς για να συνοδεύσει το εντυπωσιακό εξώφυλλο.

  • Ετικέτες
  • Time
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα