back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το “μικρό Παρίσι” των Αθηνών 2018 – Η Μονμάρτη στην πλ.Βάθη

Διαβάστε επίσης

Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes” και “rendez-vous sociaux”, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, περιλαμβάνει «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Tο καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια φεστιβάλ, με θέμα «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά», που διοργανώνεται από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Το φετινό θέμα του φεστιβάλ καλείται να απαντήσει ερωτήματα όπως: Πώς η παλλαϊκή εξέγερση του Γαλλικού Μάη το 1968, άνευ φυλετικών, πολιτιστικών, ηλικιακών και κοινωνικών διακρίσεων, με τον ισχυρό διεθνή αντίκτυπο, που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του 20ου αιώνα, επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει τους κοινωνικούς αγώνες και την καλλιτεχνική έκφραση;

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6.10
Παιδικός διαγωνισμός FreeStyle Football 18:30-20:00
Πλατεία Αγίου Παύλου
Βλέπε Παιχνίδια

Deva – Circus show 20:00
Πλατεία Αγίου Παύλου
Μια παράσταση τσίρκο που εμπεριέχει εντυπωσιακά νούμερα με φλεγόμενα σχοινιά, κοντάρια, φωτεινά αντικείμενα που προβάλλουν εικόνες και κρυστάλλινες σφαίρες που κυλάνε πάνω στο σώμα. Ο DEVA σε ένα one man show που θα σας καταπλήξει και θα σας ταξιδέψει στο μαγικό του κόσμο.
Performer: Αντώνης Πασβάντης

Outdoor Swing Party με τους Rhythm Hoppers 21:00
Πεζόδρομος Κρήτης
Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και η ομάδα Swing χορών, Rhythm Hoppers ζωντανεύουν την πλατεία Αγίου Παύλου, στον πεζόδρομο Κρήτης 22, με Swing μουσική των 30’s – 40’s και σας προσκαλούν για χορό.
Ελάτε να χορέψετε μαζί μας σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πλατείες της πόλης μας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7.10
Η ΜΟΝΜΑΡΤΡΗ ΤΗΣ ΜΑΙΖΩΝΟΣ
Πεζόδρομος Μαιζώνος – Πλατεία Βάθης

Ζωγράφοι στη Μονμάρτρη 11:00 – 13:00
Οι ζωγράφοι του δρόμου σχεδιάζουν τη Μονμάρτρη και τον κόσμο της.
Καλλιτέχνες: Αναστασία Ρούσσου, Αγγελική Μπάρα, Βίκυ Σαμουηλίδου, Μενέλαος Τούκας, Σοφία Γκίκα, Παναγιώτα Λευκαδίτη, Εύη Αθανασίου

Οι ιστορίες μας / Nos histoires από την Βασιλική Σπύρου
Μια εικαστική performance με αξίες την ευγένεια, το σεβασμό, την αναζήτηση της εξέλιξης και της ομορφιάς, προσκαλεί τους περαστικούς της αθηναϊκής Μονμάρτρης να «συγγράψουν» τις δικές τους ιστορίες και να δώσουν το πινέλο στον επόμενο.

Oμάδα Teatro – Theama 11:00 – 13:00
Συμμετέχει η ομάδα “Teatro – Theama”, δημιουργώντας διαδραστικά δρώμενα και happenings.

Ελάτε να βαφτούμε! – Face painting από τη Νάγια Κομκοτού 11:30
Στις φατσούλες μας απάνω… χρώματα, πινέλα και μπογιές… χρυσόσκονες απλές ή μαγικές.. μάτια, μάγουλα και μύτη να γεμίσουν παραμύθι! Μια και δυο, πινέλο στο νερό, λίγη μπογιά στην άκρη και κοίτα ξαφνικά πώς γέμισε η Αθήνα πλάσματα μαγικά, υπερήρωες, νεράιδες και ζώα μυθικά!

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων 12:00

Η μπάντα κρουστών του Quilombo 12:30
Ένα πολυπληθές σύνολο από εν κινήσει κρουστούς, που χορεύουν σε ρυθμούς Samba Batucada και Samba Reggae. Ένα εκρηκτικό οπτικό-ακουστικό θέαμα, αμάλγαμα βραζιλιάνικου, αφρικάνικου, κουβανέζικου και reggae ρυθμού.

Πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα   www.mikroparisi.com

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα