back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καμίνης: «Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση»

Διαβάστε επίσης

Στην εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τονίζοντας  ότι: «η Αθήνα είναι μία ασφαλής πόλη με βάση όλα τα στατιστικά δεδομένα, ενώ είναι μία μεγαλούπολη που έχει διάφορες μορφές εγκληματικότητας. Στην Αθήνα κυριαρχεί η παραβατικότητα ελαφράς μορφής, αλλά δεν είναι σε δυσμενέστερη θέση από άλλες σύγχρονες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου».Όταν οι μορφές εγκληματικότητας δεν διαφέρουν από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, κάνουμε ζημιά στην πόλη μας».

Αστυνόμευση
Όπως υποστήριξε ο Γιώργος Καμίνης, «χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνόμευση, ο πρώτος που το λέει και το διεκδικεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είμαι εγώ. Όταν αλλάζουν οι υπουργοί, ο πυρήνας, η ουσία των πραγμάτων να παραμείνει. Πρέπει να έχουμε μία διοίκηση που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια στην αντιεγκληματική περιοχή. Όταν αναζητούμε τις ευθύνες πολιτικής ηγεσίας και φτάνουμε μέχρι το ακραίο μέτρο της παραίτησης, είναι όταν έχουμε ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο ανοχής», τονίζοντας ότι «στο Πεδίον του Άρεως, σπάσαμε ένα απόστημα και το οποίο έχει διαχυθεί παντού. Υποστηρίζω καιρό τώρα τη δημιουργία κλειστών χώρων ασφαλούς χρήσης ουσιών. Πρέπει να ενεργοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και να υπάρξει ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Γερουλάνος – Μπακογιάννης

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον «Θέμα 104,6» ο κ. Καμίνης  αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα Γερουλάνου για το Δήμο της Αθήνας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «και ο κύριος Γερουλάνος και ο κύριος Μπακογιάννης έχουν δώσει σοβαρά δείγματα γραφής. Αν κατέβει ο κύριος Γερουλάνος θα υποστηριχθεί οπωσδήποτε από το Κίνημα Αλλαγής και πιστεύω ότι ο ίδιος θα διαμορφώσει ένα ευρύτατο ψηφοδέλτιο, από πολλούς πολιτικούς ορίζοντες, ανεξάρτητους και ικανούς ανθρώπους».

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στα επόμενα πολιτικά του βήματα υπογραμμίζοντας ότι «τις επόμενες ημέρες και πριν το τέλος του μήνα, θα ανακοινώσω στη δημοτική μου ομάδα, στην παράταξή μου, τι θα κάνω και στην συνέχεια θα το ανακοινώσω και δημόσια».

Αποτεφρωτήριο Ελαιώνα
Τέλος ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στο αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα, τονίζοντας ότι «η παράταξή μας είναι στο πλευρό της Βασιλικής Μπάρκα στις επιθέσεις και τις απειλές που δέχεται για τη στάση της στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις που θέλουν να μας πάνε πίσω».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα