Search

Πάρκο Ριζάρη: Γνωρίστε και υιοθετήστε ένα αδέσποτο

505

Αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, αδέσποτους και δεσποζόμενους, είναι η σημερινή εκδήλωση -συνάντηση γνωριμίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στο Πάρκο Ριζάρη.

Τίτλος της είναι, «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο». Από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, εθελοντές και εκπαιδευτές θα είναι εκεί για να αναδείξουν τις προσωπικότητες των αδέσποτων ζώων που αναζητούν μια οικογένεια, αλλά και να λύσουν τις απορίες σχετικά με μία υπεύθυνη κηδεμονία.

Παράλληλα μπορούν να βοηθήσουν όσους σκέφτονται την υιοθεσία ενός σκύλου, στο να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να τον αποκτήσουν και να επιλέξουν τον κατάλληλο.

Όσοι βρεθούν σήμερα στο Πάρκο Ριζάρη (Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»), θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, να μάθουν πως θα κρατούν υγιή τα κατοικίδιά τους, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαστεί, ενώ τα μικρά παιδιά θα μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλή κοντά τους. Και να υπενθυμίσουν σε όλους ότι: » η βόλτα είναι βασικό δικαίωμα για τους σκύλους μας αλλά κάνει καλό και σε εμάς!»

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη δράση,  ο Δήμος Αθηναίων, υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.cityofathens.gr/stray_animals, με το σύνθημα «Κάνε click στη στοργή».Εκεί θα γνωρίσουν τους 26 νέους φίλους ένας από τους οποίους μπορεί σύντομα να αποτελεί το νέο μέλος κάποιας οικογένειας.

Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων. Όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου Αθηναίων. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μία ζεστή αγκαλιά.

Η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα στο αστικό περιβάλλον, καθώς και η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, αποτελεί διαρκή μέριμνα του δήμου Αθηναίων. Ενδεικτικά, το 2017 το Τμήμα Αστικής Πανίδας περισυνέλεξε πεντακόσιους σαράντα (540) αδέσποτους σκύλους, από τους οποίους οι τετρακόσιοι τέσσερεις (404) δεν ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι διακόσιοι εβδομήντα οκτώ (278) στειρώθηκαν και τριακόσιοι τριάντα οκτώ (338) περιθάλφθηκαν. Οι τριακόσιοι ενενήντα τέσσερεις (394) σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ εκατόν σαράντα δύο (142) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια. Αντίστοιχα, περισυλλέχθηκαν διακόσιες δέκα (210) αδέσποτες γάτες, από τις οποίες οι εκατόν εξήντα οκτώ (168) δεν ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι εκατόν πενήντα (150) στειρώθηκαν, ενώ εξήντα μία (61) περιθάλφθηκαν. Οι εκατόν ενενήντα οκτώ (198) γάτες επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ τέσσερις (4) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια.

Ο δήμος Αθηναίων, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα ζώα, εντείνει τις δράσεις για τη φροντίδα τους, σε συνεργασία με τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η βοήθειά όλων είναι πολύτιμη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να προσέλθετε στα γραφεία του Τμήματος Αστικής Πανίδας στο κέντρο της Αθήνας (Αιόλου 47, 1ος όροφος) τηλ επικοινωνίας 2103239201-202 και fax 2103310397, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 09.00 έως 14.00.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων διατηρεί πάντα το δικαίωμα επικοινωνίας με τον ανάδοχο και ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής του υιοθετημένου ζώου.

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *