back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαμαράς από την Καβάλα: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα»

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το μακεδονικό εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην Καβάλα. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα και απλώς πυροδοτεί νέες εκρήξεις”, ενώ υπογράμμισε ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν ξέρει αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή.  “Πάντως εμείς δεν θα την ψηφίσουμε”,  πρόσθεσε.

Υπογράμμισε εξάλλου πως “αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων «πρόθυμων» συνεργαστούν μαζί του, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ήδη σχεδόν «τετελεσμένο»,  αλλά υποστήριξε ότι  “όλες οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν” . “Οι επόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν – αργά ή γρήγορα -να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές”,   τόνισε,  ενώ υποστήριξε ότι  “ξεπουλάει εθνικά συμφέροντα στη Μακεδονία, για να αποφύγει προσωρινά… νέες μειώσεις στις συντάξεις”.
Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε  ότι “καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κόστισε στη χώρα τόσο πολλά σε τόσο λίγο χρόνο”,  ενώ ανέφερε  πως “η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει”.

“Η ΝΔ είναι ακόμα η εγγύηση συνεργασίας με όσους πιστεύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το έχουμε ήδη κάνει πράξη στα δύσκολα.Αλλά με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε”,  πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος
  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα