back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λιαργκόβας στον Αθήνα 9.84: Τα δύο σενάρια του προϋπολογισμού δεν βοηθούν την αξιοπιστία

Διαβάστε επίσης

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού με τα δύο  εναλλακτικά σενάρια που παράγουν διαφορετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα ανάλογα με το αν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις, σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή  «Τρόικα» με τον Νεκτάριο Νώτη.

«Το γεγονός ότι έκανε η ελληνική κυβέρνηση ένα προσχέδιο προυπολογισμού με δύο σενάρια δεν νομίζω ότι βοηθά στη κατεύθυνση της ενισχυμένης αξιοπιστίας. Θα ήταν προτιμότερο να είχε μία θέση όποια και να ήταν αυτή, να την στοιχειοθετούσε και να διαπραγματευόταν με τους ευρωπαίους λέγοντας ότι αυτή είναι η θέση μου, τα στοιχεία μου και περιμένω τα σχόλια σας».

Όπως εξήγησε ο κ. Λιαργκόβας «τώρα είναι σαν να τους είπε “κοιτάξτε, εγώ δεν έχω κάποια συγκεκριμένη θέση, έχω ή το ένα ή το άλλο και εσείς διαλέξτε”. Δεν είναι έτσι, είναι εθνικός προυπολογισμός που πρέπει να έχει μια ταυτότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο το ότι δεν υπήρξε αντίδραση από τους κόλπους της Ε.Ε «αυτό υποκρύπτει μια ενδεχόμενη συνεννόηση με κάποιους πολιτικούς», σημείωσε ωστόσο ότι «δεν μπορεί να υπάρξει προσυνεννόηση με τις αγορές γιατί σε τελική ανάλυση από την ώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια απέναντι μας έχουμε τις αγορές. Πριν δεν τις είχαμε, τώρα τις έχουμε, άρα δεν πρέπει να προσέχουμε και εμείς και οι Ευρωπαίοι;».

Η Ιταλία δεν μπορεί να σηκώσει μια ευθεία σύγκρουση με τη ΕΕ

Αναφερόμενος στην Ιταλική κρίση και την ένταση μεταξύ Ρώμης – Ε.Ε, ο κ. Λιαργκόβας εκτίμησε ότι «είναι μεγάλο το κόστος για την Ευρώπη αν η Ιταλία αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «η Ε.Ε θα είναι πολύ προσεχτική  απέναντι στην Ιταλία, αλλά δεν νομίζω και ότι η Ιταλία, η κυβένρηση της, μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ευθείας σύγκρουσης«.

Newsroom ΑΘήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα