back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο ρεκόρ με 5.5 εκατ. τουρίστες η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών στην Αθήνα αναμένεται να καταγραφεί φέτος καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα στην συνέντευξη Τύπου του 6ου Travel Trade Athens οι τουρίστες θα ξεπεράσουν τα 5,5 εκατ.

Ταυτόχρονα σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και οι τουρίστες του Σαββατοκύριακου καθώς ο αριθμός τους από ένα εκατομμύριο πέρυσι φέτος θα φτάσουν θα φτάσουν το 1,4 εκατ. παρουσάζοντας αύξηση που ξεπερνά το 30%.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μιλώντας για τις εργασίες του 6ου Travel Trade Athens τόνισε ότι φέτος έχουν κλειστεί να γίνουν 3.000 συναντήσεις επαγγελματικές συναντήσεις των ανθρώπων του τουρισμού καθώς μετέχουν 109 Έλληνες επιχειρηματίες και 100 τουριστικοί πράκτορες από Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

«Εμείς δίνουμε μεγάλη έμφαση στα έργα αναβάθμιση της πόλης», τόνισε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι έργα που γίνονται όπως στον Εθνικό Κήπο, στο Ιστορικό Κέντρο, στην αναγέννηση των εμπορικών χρήσεων και άλλα δίνουν ώθηση στην πρωτεύουσα προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» κ. Γιάννης Παράσχης αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση των αφίξεων τουριστών στην Αθήνα τονίζοντας ότι τα μέχρι στοιχεία δείχνουν ότι φέτος η Αθήνα θα σπάσει το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων τουριστών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Χαρίλαος Καρίμαλης παρουσίασε τις προσπάθειες και την καμπάνια που γίνεται για την προώθηση της Ελλάδας αλλά και της Αθήνας ειδικότερα για την προσέλκυση τουριστών τονίζοντας ότι πλέον η Αθήνα είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι το Travel Trade Athens γίνεται με την χορηγία της Aegean η οποία έχει αυξήσεις του ευρωπαϊκούς της προορισμούς με σκοπό να αυξηθεί η επιβατική κίνηση και συνάμα οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα