back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι Εβραίοι της Εναλλακτικής για τη Γερμανία οργανώνονται

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά μία μικρή ομάδα Εβραίων δημιούργησε τη δική της παράταξη εντός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση άλλων εβραϊκών οργανώσεων.

Οι επικριτές αυτής της πρωτοβουλίας, που φέρει το όνομα “Juden in der AfD (JAfD) (Εβραίοι στην AfD)”, επισημαίνουν ότι, το γεγονός πώς η AfD έχει πλέον ενσωματωθεί στο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν σημαίνει ότι παύει να είναι ένα κόμμα αντιδημοκρατικό που υποστηρίζεται από αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Το μανιφέστο της ομάδας

Η ομάδα ιδρύθηκε επισήμως χθες στο Βίζμπαντεν από 24 Εβραιους μέλη του ακροδεξιού κόμματος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, Βόλφγκανγκ Φουλ. Επικεφαλής της η Φέρα Κόζοφα, υποψήφια με το ακροδεξιό κόμμα στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση προθέσεων, οι λόγοι για τους οποίους ιδρύθηκε η ομάδα είναι δύο: πρώτον, η “ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση” νέων ανδρών με “ισλαμικό πολιτισμικό υπόβαθρο” και “αντισημιτικό κοινωνικό περίγυρο” και, δεύτερον, η “καταστροφή των παραδοσιακών, μονογαμικών οικογενειών” μέσω “του Gender-Mainstreaming -της αξιολόγησης των διαφορετικών συνεπειών των εκάστοτε πολιτικών στα δύο φύλα-” και της “πρόωρης έναρξης της σεξουαλικής ζωής”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις

Συνολικά 17 εβραϊκές οργανώσεις αντιτίθενται στη δημιουργία της JAfD, χαρακτηρίζοντας την Εναλλακτική για τη Γερμανία “ρατσιστικό” και “αντισημιτικό” κόμμα.

O αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης στο Μπούντεσταγκ, Στέφαν Χάρμπαρτ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, αποκάλεσε την ίδρυση της ομάδας “υποκρισία”, επισημαίνοντας ότι η AfD μειώνει συστηματικά τη σημασία εθνικοσοσιαλιστικών εγκλημάτων, κάνοντας σαφή αναφορά στη θέση του κόμματος αναφορικά με το Ολοκαύτωμα.

Την ίδρυση της ομάδας αποκάλεσε “τραγωδία” η επιφανής καθηγήτρια Ισλαμικών Σπουδών, Λάμια Καντόρ, και “στρατηγική δημοσίων σχέσεων της AfD” o Μέρον Μέντελ, διευθυντής του μορφωτικού ιδρύματος “Anne Frank”. Με αφορμή την ίδρυση της ομάδας πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες διαδηλώσεις εναντίον της με το σύνθημα ”Η Εναλλακτική για τη Γερμανία δεν είναι κόσερ”.

Ο Φόλκερ Μιντς, τομεάρχης θρησκευτικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, όπως ήταν λογικό, υπεραμύνθηκε της ίδρυσης της ομάδας, τονίζοντας ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα της κάθε εβραϊκής οργάνωσης να επιλέγει σε ποια πολιτική παράταξη επιθυμεί να πρόσκειται.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα