Search
Ρεβιθάδα με ντομάτα

Ρεβιθάδα με ντομάτα

358

Ότι καλύτερο, τα ρεβίθια είναι το κρέας των οσπρίων, γεμάτα απ την φύση με όλα όσα μας χρειάζονται, μια πολύ ωραία γευστική πρόταση, για την αρχή της εβδομάδας.

Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε….

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο ρεβίθια, εγώ πάντα αγοράζω ρεβίθια αποφλοιωμένα, που βράζουν λίγο πιο γρήγορα και δεν θέλουν μούσκιο, μούλιασμα δηλαδή, αν παρολ αυτά τα μουλιάσετε απ το βράδυ, θα βράσουν ακόμα πιο γρήγορα, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, σε μορφή ζελέ, λάδι, τριμμένες φρέσκιες ντομάτες και λίγο πελτέ.

Βάζω λοιπόν τα ρεβίθια στην χύτρα μου και μόλις πάρουν βράση, τα ξαφρίζω από τον αφρό, μετά ρίχνω τον κύβο λαχανικών το αλάτι, το λάδι και τ αφήνω να βράσουν για λίγο, αμέσως μετα ρίχνω την ντομάτα με το πελτέ και αφήνω να ολοκληρώσουν το βράσιμο και να είναι πολύ μαλακά..

Τα ρεβίθια τα συνοδεύουμε υπέροχα, με μια ρέγκα καπνιστή, τη «ρέγκα της εφημερίδας» όπως την λένε, γιατί παλιά, όταν αγόραζες ρέγκα απ τον μπακάλη, στην τύλιγε σε εφημερίδα, τώρα βέβαια υπάρχουν και οι έτοιμες για πιο ξεκούραστα.

Φυσικά θα έχετε στο τραπέζι τυρί του γούστου σας, μια πράσινη σαλάτα, η μια λάχανο καρότο, φρέσκο ψωμάκι και ελίτσες….

Τι άλλο; τα καλύτερα της φύσης…

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *