back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Θήβα και τις Θερμοπύλες οι πρόσφυγες της Μαλακάσας

Διαβάστε επίσης

Σε δομές της Θήβας και των Θερμοπυλών μεταφέρθηκε ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων, που αποχώρησαν από τη Μαλακάσα μετά τον θάνατο ενός Σύρου στο συγκεκριμένο Κέντρο Υποδοχής.

Οι υπόλοιποι -κυρίως οικογένειες με παιδιά- θα μεταφερθούν σε οικείες και ξενοδοχεία, σε περιοχές που θα υποδείξει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτή την ανακοίνωση προχώρησε ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με αντιπροσωπεία προσφύγων και το προεδρείο του ΚΕΕΡΦΑ.

Περσσότεροι από  100 πρόσφυγες  συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με βασικό αίτημα τη μεταφορά τους σε άλλες δομές της χώρας. Χαρακτηρίζουν «φυλακή» τη Μαλακάσα και επισημαίνουν ότι, δεν πρόκειται να επιστρέψουν σε αυτήν. «Θέλουμε σπίτια και σχολεία μέσα στις πόλεις» είναι ένα από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πλακάτ που κρατούν γυναίκες πρόσφυγες.

Όπως αναφέρουν «ο θάνατος ενός πρόσφυγα από τη Συρία κατέδειξε ότι οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι προβληματικές και η ζωή τους μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο». «Δεν μπορούμε να ζούμε για πάντα σε σκηνές και κοντέινερς, σε μια περιοχή που δεν έχει συγκοινωνία, νοσοκομεία, υπηρεσίες. Για αυτό θέλουμε να πάμε σε σπίτια ή δομές φιλοξενίας μέσα σε πόλεις», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Σε γραπτή ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι θέλουν τα παιδιά τους να έχουν μέλλον και γι αυτό θέλουν να μάθουν ελληνικά και να μορφωθούν. «Θέλουμε την ένταξη μας στην κοινωνική ζωή χωρίς διακρίσεις», τονίζουν.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα