back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Σπίρτζη – εργαζόμενων ΟΑΣΘ για την εκχώρηση αστικών δρομολογίων στα ΚΤΕΛ

Διαβάστε επίσης

Το μέλλον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κρίνεται στη συνάντηση που θα έχουν στην υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Χρήστο Σπίρτζη στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Η συνάντηση με τον υπουργό που ζήτησαν οι εργαζόμενοι τελικά οριστικοποιήθηκε, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Συνδικάτου Δημ. Τσερμενίδη με τον κ. Σπίρτζη. Οι εργαζόμενοι θα εκπροσωπηθούν, εκτός από τον πρόεδρο του συνδικάτου, και από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να τους διαβεβαιώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ότι η εκχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ή σε άλλον ιδιώτη, με την πρόσφατη τροπολογία, δεν θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ούτε θα θίξει τις θέσεις και τους όρους εργασίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, «θα ακούσουμε τον κ.Σπίρτζη και μόλις γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη θα γίνει νέο Δ.Σ. όπου θα παρθούν αποφάσεις σύμφωνα με την εξέλιξη της συνάντησης».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης από την άλλη πλευρά υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν καθώς οι θέσεις εργασίας είναι πλήρως καλυμμένες.
«Στον νόμο 4482/17 υπάρχει απόλυτη διατύπωση ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μεταφέρονται με τα προνόμια που είχαν, τους μισθούς και τις θέσεις στον ΑΣΥΘ, στο νέο φορέα που θα δημιουργηθεί σε περίπου ένα χρόνο. Άρα δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Ο νόμος ισχύει, δεν έχει καταργηθεί και υπάρχει απόλυτη και ξεκάθαρη διατύπωση», υποστήριξε ο κ. Παναγιωτίδης.

Όσον αφορά την εκχώρηση δρομολογίων από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού ανέφερε πως «δεν μπορεί ο ΟΑΣΘ να μεταφέρει κόσμο σε ξύλινα καθίσματα ή όρθιους από τις χειρολαβές σε αποστάσεις 80- 90 χιλιομέτρων, μέχρι και σε χωριά που ανήκουν στο νομό Πέλλας. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενός άναρχου σχεδιασμού που έγινε τα περασμένα χρόνια, προφανώς για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες, προσωπικές, κομματικές».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα