back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η γοητεία της επιστολής

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι «μυστικό»  ότι, η επικοινωνία μέσω γραμμάτων, είναι ένα φαινόμενο που πλέον έχει αντικατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αμεσότητα που αυτά παρέχουν στην αποστολή ενός μηνύματος.

Ωστόσο, η συγγραφή ενός γράμματος, μαζί με τις χαρακτηριστικές σφραγίδες και τα γραμματόσημα, είναι μια διαδικασία, η οποία εξακολουθεί να «γοητεύει» όλους όσοι προτιμούν τη λιγότερο ταχεία, αλλά πιο παραστατική επικοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα ταχυδρομείων, καθώς σαν σήμερα, στις 9 Οκτωβρίου το 1874, ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, της οποίας υπήρξαν ιδρυτικό μέλος.

Έχουν μάλιστα, σχεδιάσει επετειακές card postal, με προπληρωμένο τέλος, οι οποίες διανέμονται σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας, καθώς και σε πέντε σταθμούς του Μετρό (Αμπελόκηποι, Σύνταγμα, Ομόνοια, Κεραμικός, Συγγρού-Φιξ).

Στα συγκεκριμένα σημεία υπάρχει booth στο οποίο ο κόσμος μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην card postal και να τη στείλει όπου θέλει σε όλον τον κόσμο ή να την κρατήσει ως ενθύμιο.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης των ΕΛΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε πως «το 1874 που τα ελληνικά ταχυδρομεία ήταν ιδρυτικό μέλος, μεταξύ των 26, που είχαν υπογράψει τότε αυτήν την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, πλέον έχουμε φτάσει να έχουμε 192 χώρες μέλη και πάνω από πέντε εκατομμύρια εργαζομένους. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, επειδή είμαστε μια εταιρία από το 1828, δύο χρόνια πριν, μάλιστα, την ίδρυση του ελληνικού κράτους, έχουμε από τότε συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία και γι’ αυτό το λόγο ήμασταν και ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας».

Πώς, όμως, έχει σχεδιαστεί αυτή η επετειακή card postal;

«Στην card postal υπάρχουν σφραγίδες από όλον τον κόσμο, από διάφορα ταχυδρομεία, οι οποίες είναι κάποιες καινούργιες, κάποιες πιο παλιές. Υπάρχει μία σφραγίδα από την Κέρκυρα, για παράδειγμα, όταν ανήκε στα ιταλικά ταχυδρομεία, υπάρχουν δύο παλιές από τη Σύρο και από το Ναύπλιο, αλλά υπάρχουν και καινούργιες από όλον τον κόσμο».

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η δράση στους σταθμούς του μετρό θα κρατήσει όλη την ημέρα, μέχρι και τις 18:00 ή μέχρι να εξαντληθούν οι card postal.

Φαίνεται, πάντως, ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τη σημερινή δράση των ΕΛΤΑ είναι μεγάλο, κρίνοντας από το γεγονός ότι πολύς κόσμος, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, έχει επισκεφτεί τους σταθμούς του μετρό για την αποστολή ενός γράμματος: «Από το πρωί που ξεκίνησε η δράση έχει μια πρωτοφανή προσέλευση, η οποία είναι συγκινητική. Φαίνεται ότι ο κόσμος θέλει να ξαναπάρει και να γράψει με στυλό την card postal για να τη στείλει σε συγγενείς και φίλους σε όλον τον κόσμο».

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα